BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.437,99
HABER /  DÜNYA

İran'dan Türkiye'ye ağır şuçlama!

İran eski Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki'den Türkiye'ye bir suçlama daha geldi..

Abone ol

İran eski Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki, Türk devlet adamlarının başta Suriye olmak üzere bölgedeki ülkelere karşı düşmanca politika yürüttüklerini iddia ederek bu politika nedeni ile son 10 yıl içinde elde ettikleri getirileri bir gecede heba ettiklerini ileri sürdü.

Velayet Destekçileri Cephesi adlı muhafazakâr bir siyasi oluşumun iftar yemeğinde konuşan Mutteki, Türkiye’yi “Suriye’ye karşı Amerikan planlarını uygulayan taşeron ülkeye dönüşmekle” suçladı.

Mutteki, Türkiye’nin ABD’ye karşı çıkarlarının tehlikeye gireceğinden korktuğundan Suriye’ye yönelik politikasını değiştirdiğini iddia etti.

Bir süre İran’ın Ankara büyükelçiliğini de yapan Mutteki, Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’la yaşadığı ihtilaf sonucu önceki yıl Dışişleri Bakanlığı görevinden alınmış ve yerine Ali Ekber Salihi getirilmişti. İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, önceki günkü Ankara ziyaretinin ardından yaptığı açıklamalarda ülke yetkililerinden Türkiye konusunda cümlelerini çeşitli boyutlarını göz önünde bulundurarak kullanmalarını istemişti.