BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.443,45
HABER /  GÜNCEL

İmralı Cezaevi'nde görüş günü

İmralı Adası'nda bugün görüş günü. Görüş için Öcalan'ın kardeşinin yanı sıra adadaki diğer mahkumlardan Cumali Karsu'nun ablası ve kardeşi de gitti.

Abone ol

İMRALI Adası'ndaki Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde tutulan Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, aynı cezaevinde bulunan hükümlülerden Cumali Karsu’nun ablası Vesile Taş ve kardeşi Ramazan Karsu, bugün saat 08.30’da İmralı ile deniz ulaşımının sağlandığı Gemlik Jandarma Komutanlığı’na geldi.

Burada, gazetecilerin”seçimleri görüşecek misiniz, neleri konuşacaksınız?” sorusu üzerine Mehmet Öcalan, “Gündemimizde bir takım konular var. Onları görüşeceğiz” dedi.Mehmet Öcalan ve diğer mahkum yakınları jandarmadaki işlemlerin ardından Gemport Limanı’ndan İmralı'ya gidecek. Abdullah Öcalan ve diğer PKK’lı mahkumların, birinci dereceden yakınlarıyla 1 saat görüşme hakkı bulunuyor.

ADAYA HAREKET ETTİLER

İmralı Adası'ndaki Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde tutulan Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, aynı cezaevinde bulunan hükümlülerden Cumali Karsu’nun ablası Vesile Taş ve kardeşi Ramazan Karsu Gemlik Jandarma Komutanlığı’ndaki işlemlerin ardından saat 09.50'de deniz yoluyla adaya hareket etti. İçinde kitap ve dergi olduğu belirtilen ellerindeki poşetlerle adaya giden Mehmet Öcalan ve diğer mahkum yakınlarının İmralı’daki görüşmeden sonra akşam saatlerinde Gemlik’e dönmeleri bekleniyor.