BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.437,11
HABER /  GÜNCEL

İmam cemaat az diye intihara kalkıştı

İki çocuk babası İmam Z.H., daha az cemaatin olduğu bir mahalleye atanmasına tepki gösterdi

Abone ol

DENİZLİ Çal’da Akkent Mahallesi’ndeki Hatipoğlu Camisi’nde görev yapan 30 yıllık imam Z.H. (50) rotasyon nedeniyle, 50 nüfuslu Karapınar Mahallesi’nin camisine atandı. İki çocuk babası Z.H., daha az cemaatin olduğu bir mahalleye atanmasına tepki gösterdi.

Eşi Ü.H. ile lise öğrencisi olan kızı S.B.H. ve bir internet sitesinin sahibi olan arkadaşı A.Ö.’yü arayan Z.H., Denizli İl Müftülüğü önünde kendisini yakacağını söyleyip helallik istedi.

Eşi, kızı ve arkadaşı telaşla müftülüğün önüne geldi, üzerine benzin döküp, elindeki çakmakla kendini ateşe vermek isteyen Z.H.’yi ikna etmeye çalıştı. Kararlı olduğunu söyleyen imamın bir anlık dalgınlığından yararlanan kızıyla arkadaşı, üzerine atlayıp elindeki çakmağı aldı, eşi de benzin bidonunu uzaklaştırdı.

Müftü bakıp geçti
Çevredekiler de bir damacana suyu Z.H.’nin başından aşağı döküp benzini temizlemeye çalıştı. Kendisine gelen imam, yüzü havluyla silinip güçlükle sakinleştirildi.
İmam Z.H.’yi fark eden Denizli İl Müftüsü Veysel Çakı, merdivenlerden kısa süre baktıktan sonra makamına geçti. Bu sırada olay yerine polisler de ulaştı.
Z.H., rotasyon nedeniyle Mersin’de bir imam arkadaşının intihar ettiğini hatırlatarak şunları söyledi:

Atatürkçü din adamıyım

“Beni de cemaati olmayan bir camiye atadılar. O camiye 3 kişi geliyor. Bunu kabullenemem. Oysa, Çal Müftüsü Hançalar ya da Selcen Mahallesi’ne atanacağıma söz vermişti. Ülkemi 1993’te Rusya’da temsil ettim. Din görevlisi olarak çalıştım. Rusça vaazlar verdim. Tataristan’da geçen yıl görev aldım. Hiçbir ücret almadan Özbekistan’da gönüllü çalıştım. Kur’an okuma yarışmasında Türkiye birinciliğim var. Diyanet İşleri Başkanı’nın elinden takdirnameler aldım. İsterlerse beni görevden alsınlar, ama bunu haketmedim.” 
Rotasyon nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu, bunalıma girip, 10 gün doktor raporu aldığını belirten Z.H., “Ben, paralel nedir bilmem. Atatürkçü, Türk milliyetçisi bir din adamıyım” 
diye konuştu. 

Z.H., daha sonra eşi ve kızıyla polis merkezine götürüldü.