BIST 9.789
DOLAR 32,59
EURO 35,01
ALTIN 2.450,50
HABER /  GÜNCEL

ILO'dan küresel işsizlik uyarısı

Uluslararası Çalışma Örgütü ILO, önümüzdeki 10 yılda dünyada 600 milyon kişi için istihdam yaratılması gerektiğini söylüyor.

Abone ol

Birleşmiş Milletler'e bağlı Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) küresel istihdam konusundaki yıllık raporunu yayımladı.

Örgüt, ekonomik büyümenin ve sosyal istikranın sürdürülebilmesi için gelecek 10 yılda dünyada 600 milyon kişi için istihdam yaratılması gerektiğini söylüyor.

"2012 Küresel İstihdam Eğilimleri: Daha Derin Bir İş Krizinin Önlenmesi" başlıklı rapora göre, dünyanın günde 2 dolardan az para ile geçinen ve çoğu gelişmekte olan ülkelerde yaşayan, yaklaşık 600 milyon kişi için iş olanakları yaratılması zorluğu ile karşı karşıya olduğu belirtildi.

Rapora göre, küresel iş piyasalarında 3 yıldır sürekli devam eden kriz nedeniyle küresel işsizlik 200 milyon kişiye ulaştı.

Uluslararası Çalışma Örgütü ILO, bu sayının 2016 yılında 206 milyon kişiye tırmanacağını tahmin ediyor.

ILO Genel Direktörü Juan Somavia, "Hükümetlerin yoğun çalışmalarına rağmen, iş krizi azalmadan devam etmekte.'' uyarısında bulundu.

Somavia, ''Dünyada her 3 çalışandan biri ya da yaklaşık 1,1 milyar insan işsiz veya yoksulluk içinde yaşıyor. İhtiyacımız, gerçek ekonomilerde iş yaratmanın birinci önceliğimiz olmasıdır" dedi.