BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,18
ALTIN 2.246,25
HABER /  SEÇİM

İhsanoğlu'ndan MHP'ye ters çözüm beyanı

Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, barış süreci ve Öcalan konusunda yöneltilen bir soruya yanıt verirken CHP ve MHP arasında da ilk kez yakın olduğu tarafı açıkladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun tanıtım toplantısının soru cevap bölümünde Radikal Yayın Koordinatörü Ezgi Başaran'ın, "Kürt sorununda nerede durduğunuzu öğrenmek istiyorum. Hükümetin yürüttüğü çözüm sürecine nasıl bakıyorsunuz? Prensipte Abdullah Öcalan ile görüşülmesine ne dersiniz?" sorusunu yanıtladı.

ANADİLİ ANASÜTÜ GİBİ GÖRÜYORUM 

Kendisinin de yurtdışında doğduğunu belirterek, "Anadilini anasütü gibi gördüğünü" belirten İhsanoğlu, "Kürt meselesi bizim en hassas, mühim meselemizdir. Barış elbette barış. Savaşa elbette hayır. Ve barışla bu işi halletme yollarını bulmamız lazım. Bu barışı sağlamak için bizim çok önemli tecrübelerimiz var" dedi.

ATEŞKES DEVAM ETMELİ

"Biz her şeyi sopayla halletmeye çalışmış bir mirastan geliyoruz maalesef" diyerek Kürt sorunu konusunda devletin önceki uygulamalarını da eleştiren İhsanoğlu, 'ateşkesin devamını' istedi. İhsanoğlu barış sürecinde, halk oylamasıyla seçilecek cumhurbaşkanının bir elinde anayasa bir elinde halktan aldığı güçle hükümete destek verebileceğini söyledi. Çatı adayının bu açıklamaları kendisini destekleyen iki büyük partiden CHP'nin konuya yaklaşımına uygun. Ancak barış sürecine başlangıcından bu yana sert eleştiriler yönelten MHP'nin ekseni ile ters düşmüş oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de İhsanoğlu'nun adaylığını açıkladıklarında söyleyeceklerinin partilerinin görüşleriyle birebir örtüşmesinin gerekmediğini söylemişlerdi. Ancak Kürt sorunu ortak adayı ilk kez iki partinin görüşleri arasında bir tercih yapmak durumunda bıraktı.

ekmeleddin-i̇hsanoğlunun-seçim-slogani-ekmek-olay-oldu.jpgEKMELEDDİN İHSANOĞLU'NUN 'EKMEK SLOGANI' ALAY KONUSU OLDU

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun seçim konuşmasını da sollayan ekmek sloganı ve seçim logosu oldu. Sosyal medyada gazetecilerden dalga geçen twitler aktı. Yorumların hemen hepsi bomba (TAMAMI TIKLAYIN)

ekmeleddin-i̇hsanoğlu-cumhurbaşkanliği-seçim-bildirgesi.jpgEKMELEDDİN İHSANOĞLU İLK KEZ KONUŞTU

Tüm haber kanalları canlı verdiği Cumhurbaşkanlığı seçim bildirgesini Ekmeleddin İhsanoğlu elindeki metinden okudu. İhsanoğlu sorulan her soruyu da yanıtladı. İşte Ekmeleddin İhsanoğlu'nun günün olayı olan bildirgesi (TAMAMI TIKLAYIN)