BIST 9.624
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.495,60
HABER /  GÜNCEL

Kadınlar Aile Bakanlığı binasını bastı

Kadın cinayetlerini protesto etmek isteyen 70 kişilik kadın grubu, İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binasını bastı. İl binas...

Abone ol

Kadın cinayetlerini protesto etmek isteyen 70 kişilik kadın grubu, İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binasını bastı. İl binasına giren kadınlar, güvenlik görevlilerini darp etti. Kadınlar masa üstü bilgisayarları devirdi ve duvarlar ile resmi belgelere yazı yazdı.
Çeşitli sivil toplum kuruluşlarına üye yaklaşık 70 kişilik kadın grubu, öğle saatlerinde Fatih’teki Kazım İsmail Gürkan Caddesi’nde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü binasına geldi. İl binası önünde toplanan grup, toplu olarak binaya girmek istedi. Bu sırada güvenlik görevlileri ile kadınlar arasında arbede yaşandı. Kadınlar yaşanan bu arbedede güvenlik görevlilerini darp etti ve bazı bilgisayarlara da zarar verdi. Üst katlara çıkan kadınlar pencereden ’Her yerde kadın cinayeti, ‘meclis olağanüstü toplansın’ yazılı pankart astı. ’Aileyi koruma cinayetleri engelle’, ’Kadın katliamı var’, ’Nefret öldürüyor, meclis uyuma’ yazılı dövizler açan eylemciler, polis gelmeden müdürlükten ayrıldı.
Eylemden sonra il binasında meydana gelen tahribat basın mensuplarına gösterildi. Kadınların çıktıkları katlarda bilgisayar ve masaları devirdikleri, duvarlara ‘‘Aile Değil Kadınız’’, ‘‘Kadınlara Özgürlük Halk Savaşıyla Gelecek’’ ve ‘‘Kadınız İsyandayız’’ şeklinde yazılar yazdıkları görüldü. Bazı kadınların duvarların yanı sıra resmi belgelere de ‘‘Cinayeti Engelle’’ şeklinde yazılar yazdı.
Olaydan sonra İl Müdürlüğüne gelen emniyet ekipleri, çeşitli incelemelerde bulunarak geride kalan delilleri topladı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Önal İnaltekin, “Yaklaşık 70 kadın il müdürlüğümüzün binasını kadın cinayetlerini bahane ederek buradaki güvenlik görevlilerini ve çalışanlarını darp ederek binayı işgal etmişlerdir. Binaya girerek kendilerine ait olan pankartlarını pencereden sarkıtmışlar. Aynı zamanda binadaki bilgisayarları ve bazı evrakları tahrip etmişlerdir. Duvarlara yazılar yazarak binanın fiziksel yönden de tahrip olmasına neden olmuşlardır. Kadın haklarını savunan kadınlar, buradaki kadın çalışanları hırpalayıp darp etmişlerdir. Kadın haklarıyla ilgili bir basın açıklamasını yapmaya gelmişler ancak personelleri etkisiz hale getirerek eylem yapmışlar. Dördü kadın 5 personel darp edildi” dedi.
(İHA)