BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hükümet Gülen okulu için bunu yaptı!

Gülen cemaatine bağlı Türk okullarına arsa tesis etmeyen o ülkede devreye hükümet girmiş.

Abone ol

Bekir Bozdağ'ın 6 ay önce Kongo'da, Gülen Hareketi'nin yeni okul binası için arsa tahsis edilmediğini öğrenerek durumu Cumhurbaşkanı'na ilettiği ortaya çıktı. Bozdağ ülkeden ayrılmadan okul için arsa verildi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Haziran ayında Karma Ekonomik Komisyonu Toplantısı için gittiği Kongo'nun başkenti Brazavilla'da Gülen hareketine ait Türk okulunu ziyaret ederek Türk iş adamları ile görüştü ve Türk okulları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Ziyarette Türk okulu yetkilileri yeni bir okul binası yapmak istediklerini ancak Kongo hükümetinin arsa tahsis etmediğini aktardı.

MÜJDE HEMEN GELDİ

Bozdağ'ın arsa sorununu Kongo Cumhurbaşkanı Denis Sassou N'Guesso'ya aktararak Türk okulu için uygun bir arsa tahsis edilmesi ricasında bulunduğu öğrenildi. Kongo Dışişleri Bakanı Basile İkouebe de Bozdağ'ı havaalanında uğurlarken arsa sorunun çözüldüğü müjdesini verdi.

İFTİHAR EDİYORUZ

Öte yandan Bozdağ'ın Kongo ziyaretinde Türk okullarının bulunduğu ülkenin insanlarının eğitimine, yetişmesine katkıda bulunduğuna dikkat çektiği, yabancı ülkelere gidildiğinde devlet yöneticilerinden övgülü sözler işitmenin kendilerini memnun ettiğini ve okulların başarısı ile iftihar ettiğini paylaştığı öğrenildi.