BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Diyanet Küba'da cami inşa edecek

Küba'da bir cami yaptırmak için çalışmalara başlayan Türkiye Diyanet Vakfı yetkilileri, Küba, Brezilya ve Meksika'yı içeren Güney Amerika turuna çıkmaya hazırlanıyor.

Abone ol

Küba'da bir cami yaptırmak için çalışmalara başlayan Türkiye Diyanet Vakfı yetkilileri, Güney Amerika'daki Müslümanların hangi konularda yardıma ihtiyaçları olduğunu belirlemek için aralarında Brezilya ve Meksika'nın da bulunduğu Güney Amerika turuna çıkmaya hazırlanıyor.

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutkun, yurt dışındaki Müslümanlara yönelik yardım çalışmalarının olduğunu belirtti. Bu çalışmaların arasında cami yapımının da yer aldığını dile getiren Tutkun, 26 ülkede TDV tarafından yaptırılan camiler olduğunu, aralarında KKTC’nin de bulunduğu bazı ülkelerde ise inşa çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

SÜREÇ BAŞLATILDI

Güney Amerika’daki Müslümanlara yönelik de yardım faaliyetlerine önem verdiklerini ifade eden Tutkun, Haiti ve Küba’dan gelen din adamlarına Türkiye’de eğitim verdiklerini söyledi.

Tutkun, şöyle konuştu:

"Küba’daki Müslümanların lideri diyebileceğimiz kişiyle bağlantımız sürüyor. Kendi hükümetiyle görüştü, bizim orada cami yapmak istediğimizi söyledi. Onlar da yazılı bir şekilde Türkiye’nin HavanaBüyükelçiliğine dönüş yaparak söz konusu çalışmaya olumlu baktıklarını ve süreci başlatabileceğimizi belirtmişler. Gerekli yazışmalarla süreci başlattık. Gidip Havana’da incelemelerde bulunacağız."

Küba’da 300-500 civarında yerli Müslüman’ın olduğunu dile getiren Tutkun, düzenledikleri vekaletle kurban kampanyası kapsamında Brezilya ve Küba ile Güney Amerika’daki birçok ülkede ilk defa kurban kestiklerini vurguladı.

Tutkun, "Oralardaki Müslümanların ihtiyaçlarının belirlenmesine yönelik Brezilya, Honduras, Arjantin’i de kapsayan Güney Amerika seyahatine çıkacağız. Yeni yılın ilk ayında söz konusu ülkelere gideceğiz. Oralardaki Müslümanlar için neler yapabileceğimizi belirleyeceğiz. Bizim coğrafyamızdan oradaki Müslümanlara yardım eli uzatan kimse yok. Biz dünyanın her yerindeki Müslümanlara yalnız olmadıklarını hissettirmek için çabalıyoruz" ifadelerini kullandı