BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.437,92
HABER /  GÜNCEL

Huber Köşkü'ndeki üçlü zirveden kritik IŞİD ve PKK kararı

Huber Köşkü'ndeki Erdoğan, Davutoğlu ne Özel'in gerçekleştirdiği zirveden IŞİD ve PKK'ya ilişkin sürdürülen operasyonlara sonuna kadar devam etme kararı çıktı.

Abone ol

Huber Köşkü'nde dün akşam saatlerinde gerçekleşen 'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in katıldığı 'devletin üçlü zirvesi'nden IŞİD ve PKK'ya karşı yapılan operasyonlarda "Sonuna kadar gidelim" kararı çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu Huber Köşkü'nde kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen görüşme sona erdi. Üçlü zirvede, terör örgütlerine yönelik operasyonlar değerlendirildi. Köşk'teki toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel de katıldı.

OPERASYONLAR YER YER BASINA HABER VERİLMEDEN SÜRDÜRÜLECEK

Takvim'e değerlendirmelerde bulunan bir üst düzey yetkilinin açıklamalarına göre,  Erdoğan ve Davutoğlu'nun, tüm terör örgütlerine karşı güçlü ve etkili hamleleri devam ettirme kararı verdikleri belirtilen zirvede, operasyonların yer yer basına bilgi vermeden sürdürüleceği, böylece örgütlerin önceden herhangi bir şekilde haberlerinin olmamasının sağlanacağı kaydedildi.

erdogan-davutoglu-ozel.jpg

"ADETA ÇELİK BİR İRADE"

Takvim'de yer alan habere göre, yetkili zirveye ilişkin, "Devletin zirvesinde kararlılık çok net. Terörle mücadele konusunda adeta çelik bir irade söz konusu. Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan doğrudan iletişim halinde. Ankara'da yapılan toplantılardan önce ve sonra atılacak tüm adımları ve neler yapılması gerektiğini istişare ettiler. Bu uyum ve güçlü irade ile sonuna kadar gidilecek" ifadelerini kullandı.

ÜÇLÜ GÖRÜŞME 1 BUÇUK SAAT SÜRDÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk olarak 14.00 sıralarında Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştü. İkilinin yaklaşık 3 buçuk saat görüşmesinin ardından 17.40 sıralarında Genelkurmay Başkanı Necdet, Tarabya Köşkü'ne geldi ve üçlü zirve gerçekleştirildi. Yaklaşık 1 buçuk saat süren üçlü görüşmenin ardından Başbakan Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Özel köşkten ayrıldı.