BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.445,81
HABER /  GÜNCEL

Hoffman'ın evinde '70 poşet eroin bulundu'

New York polisinin kolunda şırıngayla ölü bulunan Oscar ödüllü Amerikalı aktör Philip Seymour Hoffman'ın evinde 70 adet eroin olduğu sanılan poşet ele geçirdiği bildiriliyor.

Abone ol

ABD medyasıda çıkan haberlere göre New York polisi, Pazar günü evinin banyosunda kolunda şırıngayla ölü bulunan Oscar ödüllü aktör Philip Seymour Hoffman'ın apartman dairesinde 70 adet eroin içerdiği düşünülen poşet buldu.

Aşırı dozdan öldüğü sanılan 46 yaşındaki aktörün otopsisinin Pazartesi günü yapılması bekleniyor.

New York'un Broadway tiyatroları Çarşamba günü giriş ışıklarını Hoffman'ın anısına söndürmeye karar verdi.

Sinemanın yanısıra Philip Seymour Hoffman New York tiyatrolarında canlandırdığı rollerle üç Tony Ödülü'ne aday gösterilmişti.

Ardında partneri Mimi O'Donnell'ı ve üç çocuklarını bırakan oyuncu için ailesinin yaptığı basın açıklamasında, ''Sevgili Phil'imizi kaybetmiş olmak bizi yıktı.'' dendi.

Hoffman'ın otopsi sonuçlarının ne zaman alınacağı kesinlik kazanmadı. Yetkililer, bazen ilave testlerin yapılmasının gerekli olabildiğini söylüyor.

Polisin Hoffman'ın evinde ele geçirdiği bildirilen uyuşturucular arasında üzerinde iskambil kartlarının kalp ve maça işaretlerini taşıyan poşetler olduğu söyleniyor.

Sokak torbacılarının dilinde bunun eroin çeşitleri olduğu belirtiliyor.

Çağının en yetenekli oyuncularından biri olarak anılan Philip Seymour Hoffman'ın ölüm haberinden duyduğu üzüntü aktaran eski rol arkadaşı Robert De Niro, ''O harika bir aktördü.'' dedi.

Hoffman geçmişte verdiği mülakatlarda uyuşturucu bağımlılığı ile mücadelesini açıkça anlatmış ve 2006 yılında CBS televizyonunun yayınladığı bir röportajda ''Bazen elime ne geçerse kullanırdım. Ayrım yapmaksızın hepsini.'' diye konuşmuştu.

Sanatçı 2013 yılındaki bir mülakatta ise, bir yıl önce uyuşturucu nedeniyle kaldırıldığı rehabilitasyon merkezinde 10 gün tedavi gördüğünü anlatmıştı.

2005 yılında Capote adlı filmdeki rolüyle en iyi erkek oyuncu ödülünü kazanan Philip Seymour Hoffman ayrıca The Master, Doubt ve Wilson's War filmlerinde canlandırdığı karakterlerle de üç kez aynı ödülün adayları arasındaydı.