BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.438,27
HABER /  POLİTİKA  /  SP

'Hoca'nın cenazesi Atatürk'ü geçecek'

İsmail Müftüoğlu, ebediyete uğurlanacak Erbakan'ı TRT Haber'de anlattı!

Abone ol

İNTERNETHABER- Erbakan'ın en yakın mesai arkadaşlarından İsmail Müftoğlu, Hoca'nın çile dolu 40 yılını anlatırken gözyaşlarına boğuldu. Neriman Hanımı kaybettiğinde Erbakan'ın yanlız kaldığını ancak bunu hissettirmeye çalıştığını anlatan Müftüoğlu, Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazının, Türkiye'nin görüp göreceği en büyük cenaze merasimi olacağını söyledi.

Türkiye, Eski Başbakanlardan Saadet Partisi Genel Başkanı Necmetin Erbakan'ı uğurlamaya hazırlanıyor. Fatih Camii'nde düzenlenecek cenaze töreni öncesi Erbakan'ı TRT Haber ekranlarında Nuriye Akmana'a anlatan İsmail Müftüoğlu, Hoca'nın devlet törenini neden istemediğini anlattı.  Erbakan'ın şahsında oldukça mütavazi bir kişiliğe sahip olduğunu söyleyen Müftoğlu, buna rağmen Hoca'nın kendisine yapılanlara karşı kırgın olduğunu anlattı.

İşte bir dönem en yakın mesai arkadaşı olan Müftüoğlu'nun ağzından Erbakan:

"Tahmin ediyorum muhterem Hocamız alayu valadan pek hoşlanmazdı. Hele şahsıyla ilgili meselelerde, son derece temkinli bir davranışı olurdu. İnanın bir insan olarak inancı gereği yaşadığı için ölüm sonrası meselede de aynı metodu uyguladığı kanaatindeyim. Benim yanında bulunduğum zaman içerisinde, zaman zaman vaki olan devlet törenlerinin bir takım vatandaşları rahatsız ettiğini söylerdi. Demikki emri hak zuhur ettiğinde böyle bir cenaze merasimi ile defnedilmemesini arzu etmediğini anlıyorduk. Bu ölüm münasebetiyle düşüncelerimizde yanılmadığımızı gördük. Necmettin Erbakan, sade bir vatandaş, halis bir mümin gibi yine inanan insanların omuzlarında, kucaklarında gitmeyi yeyleyen bir anlayışın temsilcisidir. 

"HOCA BİRAZ KIRGIN GİTTİ"

Erbakan'ı haksızlıklar karşısında boyun eğmeyen; ancak sürekli etrafındaki insanları taşkınlıktan uzak tutmaya çalışan bir lider olarak tanımlayan Müftoğlu, tüm bu çabalara rağmen Milli Görüş'ün dört partisinin kapatıldığını söyledi. Sistem ağalarının Erbakan'a eziyet ettiğini iddia eden Müftoğlu, tüm bu haksızlıklar karşısında Erbakan'ın ölürken de kırgın olduğunu söyledi. İşte o ilginç sözler:

Devri hayatı içerisinde Necmettin Erbakan gerçekten,  sistemin ağalaları bakımından çeşitli zamanlarnda eziyet görmüş. Takdir edilmesi gerekirken, bir takım haksız sıkıntılara sokulmuş, kurmuş olduğu dört parti kapatılmıştır. Bunlara anlatmak istemiyorum; ancak bir kırgınlığı vardı. Bu kırgınlık bizde de var. Çünkü biz şu milletin evlatlarına sadece hizmet etmenin dışında bir maksadımız olmadı. Hiçbir zaman sistemle kavgamız olmadı. Bu kadar haksızlıklara uğramamıza rağmen, sokak taşkınlıklarımız olmadı. Dolayısıyla bu nevi hizmet yapan insana karşı tavır farklı olmalıydı. Bugün üniter yapıyı sarsan konuşmalar yapılıyor Meclislerde.

Nuriye Akman: Giderken küskünlüğünü en veciz biçimde ifade ediyor diyebilir miyiz, devlet töreni istemeyerek?

İ.M: Necmettin Bey'in kin anlamında bir anlayışı sebebiyle böyle bir vasiyeti bulunduğunu düşünmüyorum. Gerçekten Necmettin Bey, bir babanın evladına duyduğu şefkatle olaylara yaklaşmıştır. 

Meselelerde hem hakem, hem hekim hem de hakim olarak yaklaşmaktaydı. Bir ailede ebeveyne tabii ki yapılan haksızlıklara karşı tepkili olması doğaldır. Milli Görüş'te bir ailedir ve onun için tabii liderlerine yapılan haksızlıkları unutulmaması mümkün değildir. Ancak bu kin ve intikam alma biçimde değildir.

YENİ LİDER FATİH ERBAKAN MI?
HOCA KURTULMUŞ İÇİN NE SÖYLEDİ?
TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK CENAZE TÖRENİ OLACAK!
İŞTE AYRINTILAR...

[PAGE]



"TÜRKİYE'NİN GÖRÜP GÖRECEĞİ EN BÜYÜK MERASİM OLACAK"

Programda, Saadet Partisi'nin Erbakan sonrası neler yaşayacağı sorularına da açıklık getiren Müftoğlu, oğul Erbakan konusunda temkinli konuştu ve konuyu ölmeden önce de Necmettin Erbakan ile görüştüğünü söyledi. Fatih Erbakan'ın, Hoca'nın rahlesinde eğitim aldığını ve kabiliyetli bir insan olduğunu; ancak kararın teşkilatlara ait olduğunu söyleyen Müftoğlu, Numan Kurtulmuş konusunda da sert konuştu. Canlı yayında Necmettin Erbakan'ın, Saadet'ten kopuş döneminde Kurtulmuş ile ilgili kendisine "kefil misin" diye sorduğunu anlatan Müftüoğlu, "Ben kendisine kendime bile kefil olamayacağımı söyledim. Bana o andaki bakışları çok şey anlattı. Bu iş ayrılmadan çok öte bir şey" diye konuştu. Erbakan için düzenlenecek cenaze merasimi konusunda da konuşan Müftoğlu, cenaze törenine katılımın Mustafa Kemal Atatürk'ün cenaze merasiminden dahi büyük olacağını Türkiye'nin göreceği en büyük katılımın olacağını iddia etti. İşte o sözler:

"Biz tabii bu cenazenin Türkiye Cumhuriyeti oldu olası, Mustafa Kemal Atatürk'ün cenazesi de dahil olmak üzere bu derece yoğunlukta bir cenazenin olabileceğini zannetmiyorum. Bugün Türkiye'nin 81 vilayet ve 640 kazasında dökülen gözyaşlarını biz biliyoruz. Necmettin Bey sadece Türkiye'deki insanları değil, İslam alemine karşı onların savunucusu olduğu için dış ülkelerden de cenazeye yoğun bir katılımın olacağını tahmin ediyoruz. Biz tabi bu cenazenin meşrebine uygun, adabına uygun biçimde, disiplinline etmeye çalışaçağız. İlgilileri ve yetkilileri sıkıntıya sokmaksızın bizim onurumuza yakışır biçimde tüm kalabalığa rağmen en iyi biçimde realize edeceğimize inanıyorum. Bize de yakışan budur zaten. Biz cenazelerin ardından alkış tutan, seslerle devam eden bir anlayıştan uzağız. Sükut içerisinde, dudaklarımızda dualarla yol vereceğiz."