BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SAĞLIK

Hızlı kilo vermek isteyenler bu mantarı tüketebilir

Kültür mantarı ile hızlı kilo vermenin mümkün olduğunu söyleyen Diyetisyen Neslihan Aktepe, bu mantarın özelliklerini açıkladı.

Abone ol

"Agaricus bisporus, Türkiye'de en çok bilinen ve kültür mantarı olarak adlandırılan bir mantar türü. Portabello mantarı olarak bilinen büyük mantarlar aslında Agaricus bisporus'un erginleşmiş halidir. Ticari olarak pastörizasyon işleminden geçirilmiş kompost üzerinde yetiştirilir. Kompost içerisinde sap-saman artıkları, at gübresi, buğday sapı bulunmaktadır. Diğer adı da şapkalı mantarlardır. Bu mantarlar eşeyli veya eşeysiz "sporlar" oluşturarak ürerler."

"Sabit bir hızda kilo vermek için kan şekeri seviyenizi düşük tutmalısınız. İşte bu konuda kültür mantarı ön plana çıkar. Bağırsaklardaki karbonhidrat emilimini durdurmak. Şekeri hızlı bir şekilde yakmak ve böylece kilo verme çabalarınızı sabote etmeme konusunda size yardımcı olabilecek bir molekül olan protein içerir."

"Günde 1 su bardağı kültür mantarı ile kilo vermenizi %50 oranında hızlandırabilirsiniz. Kültür mantarını yağsız ızgara veya en fazla 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile pişirmenizi tavsiye ederim."