BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SAĞLIK

Hem gençlik hem sağlık iksiri

Sirke konusundaki araştırmalarıyla tanınan Fransız yazar Marie Müller sirke tutkunlarıyla bir araya geldi.

Abone ol

Fransız yazar Marie - France Müller, sirkenin birçok hastalığı tedavi edici özelliği olduğunu belirterek, bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söyledi

Sirke konusundaki araştırmalarıyla tanınan Fransız yazar Marie Müller sirke tutkunlarıyla bir araya geldi.

Kemal Kükrer, sirke tutkunlarına araştırmacı yazar ’Gençlik ve Sağlık iksiri Sirke adlı kitabın yazarı  Fransız araştırmacı - yazar Marie - France Müller’in dünyada büyük ilgi gören ‘Gençlik ve Sağlık İksiri Sirke’ adlı kitabını hediye ediyor. Müller, dünyada da büyük ilgi gören bu kitabının tanıtımı için Kemal Kükrer’in davetlisi olarak Türkiye’ye gelerek basın toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Kükrer Gıda Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Gülel, “Kemal Kükrer markası olarak dünyada yüzde 100 doğal ve ağır mısır fermantasyonu yöntemiyle sirke üreten tek üreticiyiz. Sirke, hayat veren bir nimet. Bu nedenle, bu konuda dünyanın önde gelen ismiyle Türk insanına ulaşmayı, genç nesle bu çok faydalı ürünü sevdirmeyi ve sirkeyle, yemeklerde çeşni olmasının dışında, neler yapılabileceğini paylaşmak istedik” açıklamasını yaptı.

BİR YUDUMU HER DERDE DEVA

25 yıldan beri sağlıklı ve kaliteli  yaşam konusunda kitaplar yazan Marie - France Müller, Kemal Kükrer’in ev sahipliğinde gerçekleşen basın toplantısında, doğal yöntemlerle üretilen sirkenin içerdiği enzimler ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirdiğini, böylece insan sağlığının dostu ve yardımcısı olduğunu söyledi. 

DEPRESYONA ADAÇAYI SİRKESİ

150 gr. adaçayı l  lt. sirke

Adaçayını sirkenin içine ekleyip bir ay boyunca dinlendirin. Bu sirke diyabete, hormonal sorunlara, yorgunluğa, aşırı terlemeye, mide ağrılarına, depresyona ve sıcak basmasına karşı bire birdir.

GRİBE KARŞI SİRKE 

Yarım lt. üzüm sirkesi, 1 avuç deniz tuzu,  1 avuç ardıç üzümü,  1 avuç sedefotu yaprağı 3 baş sarımsak, 30 gr. dövülmüş karanfil, 45 gr. doğranmış melekotu kökü. Karışımı kavanoza boşaltıp 15 gün dinlendirin.  Süzerek,  sabahları bir yudum için.  

DOĞAL FERMANTASYONLA ÜRETİLMELİ 

Müller,  “Endüstriyel sirke birkaç saat içinde ve ışınlarla sterilize edilerek üretiliyor. Doğal olmayan ortamlarda üretilen sirke hiçbir işe yaramaz. İşlemleri hızlandırılmış sirke, sorunları, mesela mide hastalıklarını tetikleyebilir.” dedi.