BIST 9.879
DOLAR 32,47
EURO 34,71
ALTIN 2.437,08
HABER /  POLİTİKA

'HDP ile paralel yapı temas içinde'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP'nin iki yüzlü politika izlediğini söyledi "paralel yapı" ile temas halinde olduklarını kaydetti.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP siyasetinin arkasında "paralel yapı" olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu'nun seçim vaatlerinin Türkiye'ye maliyetinin 150 milyon dolar olduğunu ifade eden Davutoğlu, CHP'nin seçmene 2002 yılı ekonomisini vaat ettiğini söyledi. Kılıçdaroğlu'na yönelik ergen ifadesini bilerek kullandığını anlatan Davutoğlu, Türkiye'nin bugün elde ettiği kazanımları riske atmayacaklarını kaydetti.

Ahmet Davutoğlu, 24 televizyonunda gazetecilerin sorularını cevapladı. Kılıçdaroğlu'na Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in gerekli cevabı vereceğini söyleyen Davutoğlu, CHP'nin seçim maliyetlerinin Türkiye ekonomisine yükünün toplam maliyetinin 150 milyon doları bulduğunu anlattı. İşte Kılıçdaroğlu'nun muhalefeti eleştirdiği o sözleri;

"Önümüzdeki dönem denk bütçeyi hedefliyoruz. Bu bizim hedefimiz! Kılıçdaroğlu'nun arka arkaya sıraladığı vaatlere ben onlara cevap vermeyeceğim. Mehmet Bey'e meydan okudu o da ona okudu. Mehmet Bey, bir hesap öğretir ona önce çünkü iyi hesap adamıdır. Gerekirse bunları sonra konuşuruz. 

"2002 YILI TÜRKİYESİ'Nİ VAAT EDİYOR"

150 milyar dolar gerekiyor bu vaatler için. Ben ilgili arkadaşı aradım, bunun toplam maliyetinin çıkarılmasını istedim. Toplam maliyetler çıkarıldı ve takriben 150 milyar! Şu anda 2016 hesaplamaları için söylüyorum yaklaşık 16 milyar dolardır. Yani yaklaşık 10 misli artması demektir ki bu tam da 2002 bütçesindeki açığa denk geliyor. Kılıçdaroğlu'na biz 2002 yılı hesabını çıkaramıyoruz sen çıkar deseydik emin olun bu hesabı çıkarırdı.

"ERGEN İFADESİNİ BİLEREK KULLANDIM"

12 yıl içerisinde elde edilen ekonomik başarıları görmek için ekonomist olmanıza gerek yok, sokağa çıkınca görürsünüz. Bunun Cumhurbaşkanımızın, başbakanlığı döneminde milletimiz nereden nereye gelindiğini biliyor. Bugün ergen pskiolojisi derken bunu bilerek kullandım. En kolay speküle edilen şey kazanmadığınız paradır. Yani alnınızın terini döktüğünüz zaman şöyle titrersiniz. Bir bu başarıları riske atar mıyız? Zaten asgari ücret konusu açık artırmaya çıktı biliyorsunuz. Kılıçdaroğlu'nun rakamını HDP artırdı. Merak ediyorum kim 2000-2500 liralara çıkaracak diye!



"EŞKIYA İLE BASKI UYGULAMAK"

Şimdi aslında can alıcı nokta çift kimlikli siyaset. HDP hem demokrasinin kılıcı gibi dağdaki bir takım eşkıya ile baskı uygulayacaksın hem de hiç bir şey yokmuş gibi davranacaksın. HDP bunu yapıyor.

"GEREKLİ MÜDAHALE YAPILACAK" 

Ağrı'daki olay bir daha tekrar edilirse aynı şekilde hareket ederiz. Ben Genelkurmay Başkanımız ile her konuda görüştüm. Bu ülkede bir siyaset yapacaklarsa şunu bilsinler ki bizim askerimiz her zaman güvenliği sağlar kimseye hesap vermez. Biz bu ülkeyi başıboş bulmadık.
 
HDP'NİN PARALEL İLE İLİŞKİSİ VAR

Çorap söküğü gibi bu yapının ne kadar vahim bir yapı oluşturduğu çok açık bir şekilde ortaya çıkıyor. Bu yapıyla ilgili kişilerin nerede kimlerle temas içerisinde olduklarını çok iyi görüyoruz. Bugün HDP'nin yıkıcı siyasetiyle paralel yapının ilişki var."