BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Hayrettin Karaman'dan bomba yazı... Kaş yapayım derken!

Yeni Şafak gazetesi yazarı Hayrettin Karaman, Kuzey Irak referandumu ve bağımsızlık girişimlerini eleştirmek için yayınladığı bildirinin iki maddesiyle "tek adamlık" tartışmasını tekrar başlattı.

Abone ol

Yeni Şafak gazetesi yazarı Hayrettin Karaman, küllenmeye yüz tutan "tek adamlık"la ilgili tartışmaları yeniden alevlendirecek bir yazıya imza attı.

Karaman, "Irka ve kavmiyete dayalı bağımsızlık" başlıklı yazısında 21- 24 Ocak 1951 tarihinde Karaçi’de Seyyid Süleyman Nedvî başkanlığında toplanan ve içlerinde Mevdûdî’nin de bulunduğu 31 kişiden müteşekkil bir komisyonun hazırladığı 22 maddelik bildirgeyi köşesine taşıdı bugün.

Kuzey Irak'taki "Kürdistan Bağıslızlık Referandumu"nu eleştirmek amacı taşıyan yazıda yer verilen o 22 madde içerisindeki 2 madde "tek adamlık" tartışmalarını yeniden gündeme taşıyacak nitelikteydi. 

İşte Karaman'ın yazısındaki o iki madde: 

DEVLET REİSİ ANAYASANIN BİR KISMINI...

14- Devlet reisi işleri tek başına yürütmeye kalkışarak istibdad yolunu tutamaz; devlet işleri şûrâ usulüne göre yürür; bunun mânası devlet reisinin devlet işleri ile alâkalı tedbirleri almak ve vazifelerini yerine getirmek hususunda hükûmet üyeleri ve halk mümessilleri ile istişareye başvurmasıdır.

15- Devlet reisi anayasanın tümünü veya bir kısmını ilga edemez ve şûrâsız olarak tek başına (istibdad ile) idâreyi ele alamaz.

Hayrettin Karaman'ın yazısının tamamını okumak için TIKLAYIN...