BIST 10.267
DOLAR 32,31
EURO 34,81
ALTIN 2.411,25
HABER /  DÜNYA

Havaalanı temizlikçisi terörist çıktı

8 sene önce Uçağı kaçırıp 160 kişiyi rehin alan terörist havaalanında işe girmiş!..

Abone ol Londra'daki bombalama olaylarında 56 kişini ölmesinin ardından teröre karşı sıkı önlemler alan İngiltere şok bir olayla sarsıldı.

Sekiz yıl önce Afganistan'dan Boeing 727 tipi bir uçağı Londra'ya kaçıran bir kişinin İngiltere'nin en büyük havalimanı Heathrow'da temizlikçi olarak çalıştığı ortaya çıktı. British Airways'de temizlikçi olarak çalışan 34 yaşındaki Afgan kökenli Nazamuddin Mohammidy, 2000 yılında Stansted Havalimanı'na kaçırılan ve 4 gün boyunca alıkonulan uçağın 9 korsanından biri olmuştu.

British Airways'ten yapılan açıklamada bir temizlik firması tarafından işe alınan Afganlının, Heathrow Havalimanı'nın güvenlik sınırları dışında bulunan bölgede çalıştığı belirtildi. 34 yaşındaki Mohammidy'nin çalışma izninin yasal olduğu da açıklamada belirtildi.

Dokuz Afgan korsan 2000 yılında 160 yolcu taşıyan Boeing 727 tipi bir uçağı Afganistan'dan Londra'nın Stansted Havalimanı'na kaçırmıştı.

Eski korsanın havalimanında çalıştığı ise polisin rutin bir kontrolünde ortaya çıktı. İngiliz polisi Afgan Nazamuddin Mohammidy'nin havalimanında çalışan korsan bir taksici oluduğunu düşünmüş ve kimlik kontrolü yapmıştı. Polis böylece 34 yaşındaki Afganlının eski bir korsan olduğunu tesadüfen ortaya çıkarmış oldu.

Nazamuddin Mohammidy'nin uçak kaçırma suçundan bir süre hapis yattığı ancak daha sonra İngiltere'de oturma izni aldığı ortaya çıktı.