BIST 9.901
DOLAR 32,58
EURO 35,00
ALTIN 2.460,38
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu kar ne zaman yağacak?

Hava durumu yeni haftada İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Kayseri, Eskişehir, Samsun, Afyon, Sivas, Bursa ve Kütahya'da nasıl olacak. Kar yağışı hangi illerde devam edecek?

Abone ol

Kar yağışı geçen hafta neredeyse tüm yurdu esir almıştı. Peki yeni haftada İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Kayseri, Eskişehir, Samsun, Afyon, Sivas, Bursa ve Kütahya'da havalar nasıl olacak? Meteoroloji Doğu ve Güneydoğu'yu etkisini azaltacak kar yağışları için uyardı. Ege Bölgesi'nde ise kuvvetli fırtına bekleniyor. Marmara ise yeni haftaya kuvvetli yağışlarla girecek. Peki kar yağışı hangi illerde devam edecek. Valilikler yarın 12 Ocak pazartesi günü hangi illerde okulları tatil yapacak?

kar1.20150111104306.jpg

Yapılan son değerlendirmelere göre; sabah saatlerinde Sivas, Gaziantep, Kilis ve Şanlıurfa, öğle saatlerinde Bolu, Karabük ve Kastamonu hafif kar yağışlı, Bartın ve Sinop ile gece saatlerinde Edirne, Kırklareli, Çanakkale'nin güney, Balıkesir'in batı, İzmir, Aydın, Muğla ve Antalya'nın kıyı ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere ülkemizin büyük bölümünde buzlanma ve don olayı ile birlikte iç ve batı bölgelerde yer yer pus ve sis hadise bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

İç ve batı kesimlerde 6 ila 10 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle güney ve güneybatı, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli olarak (30-60 km/s), akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın güneybatısında yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: İç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere ülkemizin büyük bölümünde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI Güneybatı (Lodos) yönlü rüzgarın; Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli olarak (30-60 km/s), akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın güneybatısında yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/s) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (soba ve baca gazı zehirlenmesi, deniz ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

kar2.20150111104335.jpg

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Geçen haftaki kar yağışından olumsuz etkilenen İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Konya, Eskişehir, Kayseri, Kütahya'daki hava durumu tahminleri şöyle:

kar3.20150111104407.jpg
İSTANBUL HAVA DURUMU SICAKLIKLAR YÜKSELİYOR

Meteoroloji'nin 5 günlük hava durumu tahminlerine göre İstanbul'da yağmur yarın yerini az bulutlu bir havaya bırakacak. Sıcaklık değerlerinin 12 dereceye yükseleceği İstanbul'da pazartesi günü ise yağmur var.

istanbul-hava-durumu-sicakliklar-yukseliyor.jpg

ANKARA HAVA DURUMU KAR NE ZAMAN DURACAK?

Ankara hava durumu tahminlerine göre kentte etkisini sürdüren kar yağışı çarşamba günü kenti terk edecek. Yarın çok bulutlu bir havanın hakim olacağı Ankara'da en düşük sıcaklık eksi 7 derece olacak. Pazartesi günü ise Ankara'da karla karışık yağmur görülecek.

ankara-hava-durumu-meteoroloji.jpg

EGE'DE FIRTINA BEKLENİYOR

Ege Denizi'nde güney yönlerden esen rüzgarın, yarın 7-9 kuvvetinde "kuvvetli fırtına" şeklinde esmesi bekleniyor.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Ege Denizi'nde güney yönlerden 4-6 kuvvetinde esen rüzgarın, sabah saatlerinden itibaren hızını artıracağı ve Kuzey Ege'den başlayarak 6-8 kuvvetinde "fırtına" şeklinde eseceği belirtildi.

Rüzgarın öğle saatlerinden itibaren ise 7-9 kuvvetinde "kuvvetli fırtına" şeklinde eseceği tahmine yer verilen açıklamada, oluşabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin dikkatli olması istendi.

İZMİR HAVA DURUMU SICAKLIKLAR 14 DERECEYE YÜKSELİYOR

İzmir hava durumu tahminlerine göre kentte sıcaklık değerleri 14 dereceye kadar yükseliyor. Yarın az bulutlu bir havanın hakim olacağı İzmir'de haftanın ilk günü ise şiddetli yağışlar bekleniyor.

izmir-hava-durumu-sicakliklar-yukseliyor.jpg

BURSA HAVA DURUMU YARIN SİSE DİKKAT!

Geçen hafta kar yağışı ve soğuk havadan olumsuz etkilenen Bursa için yeni hava durumu tahminlerine göre yarın kentte sisli bir hava hakim olaccak. Pazartesi yağışların başlayacağı Bursa'da sıcaklık değerleri 10 dereceye kadar yükselecek.

bursa-hava-durumu-yarin-sis-var.jpg


ESKİŞEHİR HAVA DURUMU KAR ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

Meteoroloji'nin Eskişehir için yaptığı en son hava durumu tahminlerine göre kentte pazartesi ve salı günü kar yağışı etkisini sürdürecek. 

eskisehir-hava-durumu-son-tahminler.jpg

KÜTAHYA HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

Kütahya hava durumu tahminlerine göre kar yağışı kentte etkisini kaybetti. Yarın sisli bir havanın hakim olacağı Kütahya'da salı günü sıcaklık 10 dereceye yükselecek. 

kutahya-hava-durumu-son-tahmin-meteoroloji.jpg

SİVAS HAVA DURUMU SICAKLIK EKSİ 10 DERECE

Sivas hava durumu tahminlerine göre kentteki soğuk hava etkisini sürmeye devam ediyor. Yarın çok bulutlu bir havanın hakim olacağı Sivas'ta en düşük sıcaklık eksi 10 derece olacak.

sivas-hava-durumu.jpg
KONYA HAVA DURUMU GÜNEŞ YÜZÜNÜ GÖSTERECEK

Meteoroloji'nin en son Konya hava durumu tahminlerine göre yarın kentte az bulutlu bir hava hakim olacak. Soğuk bir havanın görüleceği Konya'da yarın günün en yüksek sıcaklığı 0 derece olacak.
konya-hava-durumu.20150110203536.jpg
ÇARŞAMBA GÜNÜ HER YER GÜNEŞLİ OLACAK


Meteoroloji'nin yurt geneli 5 günlük hava durumu tahminlerine göre, çarşamba günü yurt genelinde az bulutlu hava hakim olacak. 

 hava-durumu-meteoroloji-son-uyari.jpg

ÇORUH NEHRİ BUZ TUTTU

Bayburt'ta soğuk hava nedeniyle Çoruh Nehri'nin büyük bölümü buz tuttu.

Kentte iki gün süren kar yağışı ve fırtınanın ardından hava sıcaklığının sıfırın altında seyretmesi, yaşamı olumsuz etkiliyor. Soğuk hava nedeniyle Bayburt il merkezinden geçen Çoruh Nehri'nin yüzeyinde buz tabakası oluştu.

Meteoroloji yetkilileri, kentte hava sıcaklığının bu gece sıfırın altında 22 derece ölçüldüğünü, soğuk havanın gelecek hafta da etkili olacağını belirterek, vatandaşların özellikle don olayına karşı tedbirli olmalarını istedi.

Yetkililer, Bayburt'ta hava sıcaklığının bu gece sıfırın altında 18, yarın ise sıfırın altında 14 derece olmasının beklendiğini kaydetti.