BIST 9.821
DOLAR 32,58
EURO 35,05
ALTIN 2.459,31
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu daha fenası bugün!

Hava durumu son uydu görüntüleri şok etti. Yağışlar şiddetini arttırarak bugün de devam edecek. Sıcaklıklar 10 derece birden düştü. Peki İstanbul , Ankara , İzmir , Edirne , Çanakkale ve Balıkesir'de hava nasıl?

Abone ol

Hava durumu raporları şok etti. Yapılan son değerlendirmelere göre şiddetli yağışlar yurt genelinde bugün de etkili olacak. Dün İstanbul, Edirne, Çanakkale ve İzmir'i etkili altına alan sağanak yağışlar bugün Doğu bölgelerinde de etkili olacak. Yurt genelinde sıcaklıklar 10 dereceye kadar düşecek. Haftasonuyla birlikte sıvaklıklar tekrar mevsim normallerine çıkacak. Bugün İstanbul, Ankara, İzmir, Sakarya, Edirne, Bilecik, Balıkesir, Çanakkale ve Manisa yağışlı geçecek.

hava-durumu-son-durum.20150528124745.jpg

Peki İstanbul'da hava durumu nasıl olacak işte cevabı, Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

screen-shot-2015-05-28-at-10.41.26-am.png

Bu gece ve yarın (Perşembe) Batı Karadeniz genelinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bölümünde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; Batı Karadeniz, Sakarya, Bilecik, Çanakkale, Balıkesir, İzmir ve Manisa ile Kütahya'nın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklenmektedir.

hava-durumu1.20150528103254.jpg

HAVA SICAKLIĞI :Kuzey, iç ve batı kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, kuzeybatı kesimlerde kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

TEKİRDAĞ YAĞMURA TESLİM

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde, öğleden sonra başlayan sağanak, hayatı olumsuz etkiledi.

hava-durumu2.20150528103307.jpg

İlçede yaklaşık 1,5 saat etkili olan sağanak nedeniyle birçok ev ve iş yerini su bastı.

Fevzi Paşa Mahallesi'nde park halindeki bazı araçlar su altında kaldı. Aşırı su biriken yollar trafiğe kapatıldı.

Belediye ekipleri su basan bölgelere müdahale etti.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağanak nedeniyle yağmur kanallarının yetersiz kaldığını ve bazı ev ve iş yerlerini su bastığını belirterek, "Bazı araçlar su altında kaldı. Şu anki durum bu" dedi.

Tekirdağ Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, yağışlı hava Tekirdağ ve ilçelerinde gün boyunca etkisini aralıklarla sürdürecek.

ZONGULDAK'TA ULAŞIM DURDU!

Zonguldak'ta etkili olan sağanak ulaşımı olumsuz etkiledi.

Kentte geceden itibaren etkisini sürdüren sağanak nedeniyle Kozlu ilçesi sahil yolu, bir süre ulaşıma kapandı. Polis ekipleri, sürücüleri farklı güzergahlara yönlendirerek belediye ekiplerine haber verdi.

hava-durumu-3.20150528103326.jpg

Tıkanan mazgalların temizlenerek suyun tahliye edilmesinin ardından karayolu ulaşıma açıldı. Bu arada Gazipaşa ile Milli Egemenlik Caddeleri'nde oluşan su birikintileri de sürücü ve vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kentte son 24 saatte metrekareye düşen yağış miktarının 41,9 kilogram olduğunu kaydetti.

KIRKLARELİ'DE SAĞANAK ALARMI

Kırklareli'nde sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. 

Kent genelinde etkili olan sağanak nedeniyle birçok cadde ve sokakta su birikintileri oluştu. Bazı araçlar İstasyon Caddesi'ndeki su birikintisi nedeniyle yolda kaldı, bazı iş yerlerini de su bastı.

Trafik ekipleri, sürücüleri, su biriken cadde ve sokaklara girmemeleri konusunda uyardı.

hava-durumu-5.20150528103443.jpg

Bazı vatandaşlar ise sağanak nedeniyle zor anlar yaşadı. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, pasajlara, otobüs duraklarına ve dükkanların tentelerinin altına sığındı.

Diğer taraftan "25. Kırklareli Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali"nin yapılacağı alan ile halk pazarında yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşların, zor anlar yaşadıkları görüldü.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, akşam saatlerine kadar sağanak geçişlerinin devam edeceğini belirtti.