BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.440,32
HABER /  GÜNCEL

Hassas Türkler Şık'ın hesabını kapattırdı!

Cumhuriyet gazetesi muhabiri Ahmet Şık'ın instagram hesabı Diyarbakır Nevruz'undan yayınladığı fotoğraflara gelen şikayetler üzerine kapatıldı.

Abone ol

Gazeteci Ahmet Şık’ın fotoğraf paylaşım platformu Instagram’daki hesabı, Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarında çektiği fotoğraflarına yönelik şikayetler nedeniyle kapatıldı.

Kapatılan hesabını yeniden aftif hale getirmeye çalıştığını belirten Şık, “Mümkün olmazsa ‘bölücülük, cemaatçilik, AKP’lilik, darbecilik, teröristlik’ içeren fotoğraflarımı yeni bir hesaptan yayınlamaya devam edeceğim” dedi.

AKP’yi eleştirince ‘paralel’, Cemaat’i eleştirince ‘darbeci’…

Konuya ilişkin twitlonger.com adresinden bir açıklama yapan Şık,‘sosyal medya fenomeni‘ olmamasına karşın Twitter’da hemen her siyasi görüşten takipçisi olduğunu,yazdıklarının herkesin durduğu yere göre değerlendirildiği için aynı anda hem övgü hem de küfüre maruz kaldığını kaydetti.

“AKP’yi eleştirince ‘paralel’, Cemaat’i eleştirince ‘darbeci’, Kürtlerin yaşadığı bir haksızlığı dile getirince ‘bölücü’, Kürt hareketini eleştirince ‘Kemalist’, CHP’ye yönelik eleştiride bulununca ‘AKP’li’ oluveriyorum” diyen Şık, söylenenler sinir bozucu bir hal olsa da bugüne dek gülüp geçtiğini, ancak bu kez gülüp geçemeyeceği bir durumla karşı karşıya kaldığı için bu satırları yazdığını belirtti.

‘Hassas Türkler’ rahatsız olmuş

Şık’ın şikayete konu olan fotoğraflarından biri.

Instagram adlı fotoğraf paylaşım platformunda düne kadar var olan hesabının kendisine sorulmadan kapatıldığını duyuran Şık şöyle devam etti: “Şikayetçi “Hassas Türkler”, Diyarbakır’daki Newroz kutlamalarında çektiğim fotoğraflarda Abdullah Öcalan’ın görünmesinden rahatsız olmuş. Tahminen yüzlerce şikayet gelince de İnstagram çareyi hesabı kapatmakta buldu.”

Sistem sildi, ben yayınladım

Söz konusu fotoğrafları yayınlandığı anda, ‘Bebek katili’, ‘Bölücü’, ‘Teröristbaşı’, ‘Katil’ diye başlayan ve yakası açılmadık küfürlerle devam eden yorumların sahibi takipçilerinin fotoğrafı hemen kaldırmasını emrettiğini belirten Şık, buna karşılık Instagram’da birini takip edip etmemenin tercihe bağlı olduğunu, dileyenin takipçim olmaktan vazgeçerek tepkisini ortaya koyabileceğini söylediğini aktardı.

Bazı takipçilerinin bu yolu seçtiğini ancak bir kısmının fotoğrafın kaldırılması yönündeki ısrarlarını sürdürdüğünü ifade eden Şık,“Başlığı ‘uygunsuz içerik’ olan şikayetler belli bir sayıya ulaşınca da sistem otomatik olarak fotoğrafı sildi. Ben de yeniden yayınladım. Bu her bir fotoğraf için dörder kez tekrar etti” dedi.

Sansürden nefret ettiğimi söylesem yeterli olur mu?

‘Hassas Türkler’ olarak adlandırdığı bir kesimin ısrarla neden fotoğrafı yayınlamaya devam ettiğini sorduklarını kaydeden Şık, bu soruyu şöyle yanıtladı: “Her şeyden önce sadece görmek istediğiniz fotoğrafları yayınlamak gibi bir adetim yok. Ya da sansürden nefret ettiğimi söylesem yeterli olur mu? Öte yandan kabul etmek istemesiniz de Kürtler bu ülkenin halklarından biri ve gerçeği. Görmek istemiyorsunuz ama varlar. Tıpkı Kürt meselesinin var olduğu gibi.”

Gezi’de de ‘ceberrut AKP iktidarının yandaşları’ rahatsızdı

Bir gazeteci olarak tanıklık ettiği bir olayla ilgili çektiği fotoğrafı yayınladığını vurgulayan Şık, Gezi eylemleri sürecinde yayınladığı fotoğraflar nedeniyle o dönem de ‘ceberrut AKP iktidarının yandaşları’nın küfürlerine maruz kaldığını hatırlattı.

‘Hassas Türkler’e, “Sansürcülüğünden yakındığınız AKP’liler gibi tek tipçi bir anlayışın ürünü olan zihniyettekilere işinize gelmiyorsa takip etmezsiniz olur biter diyorum” diye seslenen Şık, yazısını şöyle sonlandırdı: “Bu arada Instagram’ın kapattığı hesabımı yeniden aktif hale getirmeye çalışıyorum. Mümkün olmazsa ‘bölücülük, cemaatçilik, AKP’lilik, darbecilik, teröristlik’ içeren fotoğraflarımı yeni bir hesaptan yayınmaya devam edeceğimi de buradan duyurmuş olayım.”