BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.438,19
HABER /  GÜNCEL

Haşim Kılıç için şok iddia!

Anayasa Mahkemesi'nin yeni başkanı için yapılacak seçimin ertelenmesiyle ilgili Haşim Kılıç hakkanda olay yaratacak iddialar ortaya atıldı.

Abone ol

Anayasa Mahkemesi'nde emekli olacak Haşim Kılıç'ın yerine geçecek ismin belirleneceğini yarınki seçim iptal edildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, seçimin üçüncü kez ertelenmesi nedeniyle Haşim Kılıç'a sert çıktı:

"Akla şu geliyor; Sayın Başkan acaba yeni başkan seçiminde, istediği sonucun çıkmayacağını düşündüğü için mi seçim gündemli toplantıyı erteleyip durmaktadır?"

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın geçen Pazartesi günü başkanlık seçiminin üç dört gün içinde yapılacağını açıklamasının ardından yarın yapılması kararlaştırılan seçim iptal edildi.

KESİN BİR TARİH VERİLMEDİ

Sabah gazetesinin haberine göre, Anayasa Mahkemesi başkanı Haşim Kılıç, üyelere "Yarın 9:30'da Genel Kurul'da yapılacak gizli gündem iptal oldu" diye bildirdi.

Kılıç, seçimin ileri bir tarihte yapılacağını belirtti ancak kesin tarih vermedi.

AK PARTİLİ ŞENTOP'TAN TEPKİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Anayasa Mahkemesi'nde (AYM) Başkanlık seçiminin ertelenmesi konusunda, "Akla şu geliyor; Sayın Başkan acaba yeni başkan seçiminde, istediği sonucun çıkmayacağını düşündüğü için mi seçim gündemli toplantıyı erteleyip durmaktadır? Eğer böyleyse çok vahim bir tablo var ortada.

Daha bir kaç gün önce yeni bir üyenin yemin töreninde hukuktan, demokratikleşmeden söz etmişti; şimdi ise üyelerin demokratik bir şekilde seçecekleri yeni başkanın seçim sürecini erteleyip durmakta. Anayasa Mahkemesi üyeleri gibi başkanları da emekli olurlar. Emekli olunca da Mahkeme ile ilişkileri kesilir.

Hiçbir başkan, kendisinden sonrasını da tanzim etmek için uğraşmaz; uğraşmamalıdır. Eğer Sayın Başkan kendisinden sonraki başkanı belirlemek için uygun ortam bulmak üzere seçimi erteliyorsa çok yakışıksız bir tablo var demektir. Mahkeme'nin saygınlığını korumak başta Başkan'ın görevidir. Mahkeme kadıya mülk değildir."