BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,84
ALTIN 2.419,55
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Hangi CHP'li milletvekilinin yatı var?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kılıçdaroğlu'nu yine yerden yere vurdu!..

Abone ol

İNTERNETHABER / Kendisini CHP uzmanı olarak tanıtan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kılıçdaroğlu'nu yine yerden yere vurdu!..

Uğur Dündar'ın programında Kemal Kılıçdaroğlu ile girdiği düello sonrası ilk kez konuşan Gökçek, elindeki belgelerle Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

Başbakan Erdoğan ve Kılıçdaroğlu arasında geçen havuz polemiğine katılarak, Kılıçdaroğlu'na 'havuzlu villan var mı?' diye soran Gökçek yeni bir iddia daha ortaya attı!

Gökçek, bu kez de Kılıçdaroğlu'na 'Yatı olan milletvekilin var mı?' diye sordu.

CHP'nin kendisinde hobi olduğunu belirten Gökçek, Best FM'de yayınlanan Gazeteci yazar Hadi Özışık'ın sunduğu 'Konuşan Türkiye' programına konuk oldu.

Gökçek, Kılıçdaroğlu'nun liderliğinin seçim sonrası biteceğini belirterek yerine Önder Sav'ın istediği Hakkı Süha Okay'ın geleceğini açıkladı.

İşte programdan ara başlıklar;

Hadi Özışık: Uzun bir ara konuşmadınız... Neden sustunuz?

Melih Gökçek: Gündem olacak ki konuşacaksınız. Özel bir nedeni yok. Artık herkesin bir hobisi var bende de CHP hobisi oldu.

Hadi Özışık: Gündem diyorsunuz ama mesela Deniz Baykal gitti, Kılıçdaroğlu yerine geldi. Bu gündem değil mi?

KILIÇDAROĞLU'NUN YERİNE KİM GELECEK?

Melih Gökçek: Ama ben Deniz Baykal'ın gideceğini 8-10 kez söyledim. Bu parti de sözü geçen Önder Sav'dır.

Hadi Özışık: Deniz Baykal geçen gün şikayette bulundu... Kılıçdaroğlu'nun CHP için tek başına mücadele içerisinde olduğunu söyledi...

Melih Gökçek: Evet doğru söylüyor. Ben geçen gün de söyledim Kılıçdaroğlu'nun bu partinin başında kalma süreci en fazla 22 temmuz seçimlerinden sonra 6 ay... Kılıçdaroğlu gidecek ve bir başkası gelecek. Önder sav hakimiyet mücadelesini sürdürüyor. Kılıçdaroğlu'nu Baykal'ı yıkmak için getirdi. Onun kafasında başka isim var: Hakkı Süha Okay.

GÖKÇEK VİLLA TARTIŞMASINA NEDEN GİRDİ?

Hadi Özışık: Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan'a 'Senin havuzlu villan var mı yok mu haydi açıkla' dedi. Havuzlu villa tartışmasında Başbakan tek kelime etmedi. Aradan zaman geçti siz çıktınız, Kılıçdaroğlu'nun villa tartışmalarına girdiniz.

Melih Gökçek: Sizin havuzlu villa diye tabir ettiğiniz Başbakan'ın evi var... Ama o sitenin içerisinde bir çok konut var. Tabiki bu konuyla ilgileneceğim Tayyip Erdoğan benim liderim.

Hadi Özışık: Diğer Ak Partili'ler savunmadı Başbakan'ı...

Melih Gökçek: Bana sordular ben savundum. Kimsenin havuzlu villada oturması ayıp değil. Ayıp olan Kılıçdaroğlu'nun bunu söylemesi. Ankara'nın en zengin aileleri Çayyolu civarında oturanlardır. burada bir sürü havuzlu villa var... Ve içlerinde oturanların hepsi Kılıçdaroğlu'na oy veriyor. Demekki zenginlik düşmanı Kılıçdaroğlu. Herkes havuzlu villada oturur kimse birşey diyemez. Ama sen demogoji ediyorsan buna hakkın yok.

BENİMKİ 7 LİRA ONUNKİ 10 LİRA DİYE BİR KARŞILAŞTIRMA OLMAZ

Hadi Özışık: Peki var mı havuzlu villası? Dün bir açıklama yaptı. 'Ben tapusunu vereyim kendisine' dedi. 'Bir de başbakan'ın villası ile kararlaştırılsın' dedi. 'Yırtık ayakkabıyla geldi havuzlu villada oturuyor' iddiası buydu. Siz de villanız var mı diyorsunuz.

Melih Gökçek: İnsanın villasının olması kötü bir şey değil. Ama başkasınınkini eleştirdiğin için hatalısın. Senin de havuzlu villan var mı var!. 'Efendim benimki 7 lira, onunki 10 lira'... Bırak Allah aşkına o da villa bu da villa. 'Havuzlu villada oturmayacağım' dedi. Havuzlu villasının da yakalanacağını düşünmedi ama suçüstü yakalandı. Kılıçdaroğlu'nun yaldızlarını şakır şakır dökmeye başladık. Birileri kral çıplak demeye başladı.

Hadi Özışık: Ama sizi ciddiye almadı.

Melih Gökçek: Almıyor gibi kendisini göstermeye çalışıyor. Bu arada bismillah ben daha yeni başladım, daha bende çook şey var. Türkiye medyanın şişirdiği Kılıçdaroğlu'nu tanımıyor.

GÖKÇEK NEDEN GENEL SİYASETE GİRDİ?

Hadi Özışık: Ankara'yı bırakıp genel siyasete doğru yön almışsınız...

Melih Gökçek: Belediye siyaseti gelir Ankara siyaseti yaparım. Referandum seçimleri yaklaşır referandum siyaseti yaparım. Belediye Başkanıyım diye hiç bir şey konuşmayacak değilim.

Hadi Özışık: Kılıçdaroğlu dünkü açıklamasında 'Ben Melih Gökçek'in derdini biliyorum seçim öncesi ezberini bozdum, ezberi bozulmuş kişiyle konuşmam doğru değildir' dedi.

UĞUR DÜNDAR'IN TEZGAHINA DÜŞTÜM

Melih Gökçek: Ezber falan bozması gibi bir şey yok!.. Milletin gözünün içine baka baka yalan söyledi. Uğur Dündar'la beraber bana çok güzel tezgah hazırladılar.

Hadi Özışık: Düşmeseydiniz o tezgaha?

Melih Gökçek: Evet ama Uğur Dündar'a beş defa sordum, 'Sadece bu konuyu konuşacağız değil mi?' diye. O da bana 'Merak etmeyin konuşturmayacağım' dedi. Ama ben ne bileyim Uğur Dündar'ın sözünü tutup tutmayacağını.

GÖKÇEK'İN REYTİNGİ NEDEN YÜKSEK?

Hadi Özışık: Reytinginizin yüksek olduğunuzu herkes biliyor. özelliğiniz nedir?

Melih Gökçek: Özelliğim şu... Dersime çalışmadan çıkmam. Vatandaşta kanaat vardır... 'Melih söylüyorsa doğrudur' diye. Ayrıca belgeli konuşurum. vatandaş belgeli konuşanı seviyor. Boş edebiyat yapanı sevmiyor. Boş edebiyat yapan da Kılıçdaroğlu'dur. Benim katıldığım programlar arkası yarın gibidir. Kılıçdaroğlu ile CHP ile ilgili hep arkası yarınlara devam edeceğiz...

Hadi Özışık: Bu biraz şantaj siyasetine girmiyor mu?

Melih Gökçek: Hayır... Bu senin bir çok defon olduğunu gösteriyor. medyda kendini dürüst gösteriyorsun ama sende herşey var.

Hadi Özışık: Ne var mesela...

Melih Gökçek: 'Ben dürüstüm, yetim hakkı kul hakkı yemem' diyor. 14 yaşındaki çocuğunu sigortalı gösteriyor.

Hadi Özışık: Buna 'hayır, yok öyle bir şey' diyor.

Melih Gökçek: Bunların belgeleri var. İnkarı sözkonu değil... Onunla yetnimiyor... Torunu var 10 aylık... Yeni kanunun çıkmasından bir gün önce 10 aylık torununu sigortalıyor. Hani sen kul hakkı yemeyecektin? Nerede kaldı dürüstlüğün? Bitti mi? Hayır devam edelim... Kızı var... Vakıflar bankası'na soktu... Genel müdürü olduğunda 70 tane akrabanı işe soktun mu sokmadın mı?

Kendisi 'Biz akrabalarımız için siyaset yapmayacağız' demiyor mu? Bu tesadüf mü? 70 tane ya..

Hadi Özışık: Sizin akrabanız yok mu?

Melih Gökçek: Evet var ama ben 70 tane akrabamı belediyeye soksam ne yaparlar beni? tefe koyar oynatırlar.

KILIÇDAROĞLU İLE İLGİLİ YENİ İDDİALAR!

Hadi Özışık: Yeni iddialar ne var?

Melih Gökçek: Arkası yarın olaraktan şunu söyleyeyim. İhale mevzuatından haberi yok. Bunu bilmiyor. Kılıçdaroğlunun yaptığı işlerin içerisinde yüzde kaç artış vardır sizce?

Hadi Özışık: Yüzde 10 - 20 - 60

Melih Gökçek: Hayır bunlar çok düşük... Yüzde 500 iyi mi? Yüz liraya ihale yapıyor. Sonra böyle artırarak ödüyor. Sen hangi 1'i 5 yapmazsın? Hadi ispat etsin. Bunlar kendilerini masum kişilermiş gibi gösteren kişiler. Kongre yapıldı CHP'de listeler hangi lokantalarda yapıldı? Bu lokantalar Ankara'nın bir numaralı lokantaları. sen bu kadar lüksün içerisinde liste yaptın. Hem fakirlik edebiyatı yaptın hemde lüksün içinde liste yaptın.

Hadi Özışık: Önder Sav yapmıştır...

Melih Gökçek: Ama Kılıçdaroğlu'nun demesi lazım ki 'Gelin daha normal bir yerlerde yapalım listeyi. Buralarda görülürsek dedikodusu olur'...

Berhan Şimşek nerede yaptı toplantıyı? Büyük Klüp'te yaptı mı yapmadı mı? Bir taraftan fakirlik edebiyatı yapacaksın, sonra da bütün işlerini lüks yerlerde götüreceksin.

YATI OLAN MİLLETVEKİLİ VAR MI?

Melih Gökçek: Şimdi de yatı olan milletvekili var mı yok mu? diye soruyorum...

Hadi Özışık: Var mı?

Melih Gökçek: Bilmem. Soruyorum ben de... Yok desin...

Hadi Özışık: Sizin elinizde belge yoksa bunu söylemezsiniz. Buradan açıklayın Başkan...

Melih Gökçek: Yok bu işin zevki burada.

RAMAZANDA NELER YAPACAK?

Hadi Özışık: Razamanda neler yaptınız? Erzak dağıtacak mısınız? Çadır kuracak mısınız?

Melih Gökçek: Ramazan için 26 çadır kurduk. Erzak dağıtmaya devam edeceğiz... Ayrıca vatandaşamıza ramazan eğlenceleri düzenliyoruz. hem bedavaya eğlenip, hem de istedikleri gibi alışveriş yapabilecek imkan sunuyoruz.