BIST 10.160
DOLAR 32,36
EURO 34,71
ALTIN 2.394,72
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İzmir itfaiyesi güçleniyor

Kentin merkeze uzak bölgelerine yeni itfaiye grupları kurabilmek için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi kolları sıvadı.

Abone ol

Özdere, Payamlı, Doğanbey ve Gümüldür bölgelerine hizmet verecek yeni bir itfaiye grubu binası yapmak için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, daha sonra Bayındır, Menderes, Foça, Torbalı, Menemen, Gaziemir, Aliağa, Selçuk, Seferihisar ve Urla'da da yeni itfaiye merkezleri oluşturacak.

Kentin merkeze uzak bölgelerine yeni itfaiye grupları kurabilmek için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, öncelikle Gümüldür için kolları sıvadı. Özdere, Payamlı, Doğanbey ve Gümüldür bölgelerine hizmet vermek amacıyla inşa edilecek olan itfaiye binası için ihaleye çıkıldı. Yaren Tepe Mevkii'nde 2 bin 957 metrekare alan üzerine kurulacak olan Gümüldür İtfaiye Grubu inşaatının gelecek kış aylarında tamamlanacağı bildirildi.

Gümüldür ve civarındaki yangınlar için Menderes İtfaiye Grubu'na bağlı ekiplerin dönüşümlü olarak Özdere'de 7 gün 24 saat nöbet halinde olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri, Gümüldür itfaiyesinin kurulmasıyla yangınlara yerinden müdahale edileceğini belirttiler. Yetkililer, “İstenmeyen durumlarda, yangın yerine Menderes'ten ya da Özdere'den ulaşmak yerine, Gümüldür'den daha hızlı şekilde gidilecek. Özellikle orman alanlarının yoğun olduğu Gümüldür gibi beldelerde, etkin ve verimli müdahale ile kayıpların en aza indirilmesi sağlanacak” dediler.

İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri, İzmir metropol alanda halen 32 adet itfaiye grubu ile hizmet verdiklerini hatırlattılar. Yetkililer, “Yenişehir'deki merkez grubun yanısıra, Aliağa, Balçova, Bayındır, Bornova, Bostanlı, Buca, Çamdibi, Çiğli, Evka-1, Evka-4, Foça, Gaziemir, Güzelbahçe, Hatay, Işıkkent, Kadifekale, Karabağlar, Karşıyaka, Kemalpaşa, Kısık Sanayi, Menemen, Menderes, Mordoğan, Narlıdere, Özdere, Seferihisar, Selçuk, Toros, Urla ve Yeni Çamlık'ta itfaiye gruplarımız ile Toros'ta da eğitim merkezimiz bulunuyor. Gümüldür'de yapılacak olan itfaiye grup binasının yanısıra Bayındır, Menderes, Foça, Torbalı, Menemen, Gaziemir, Aliağa, Selçuk, Seferihisar ve Urla olmak üzere 11 adet yeni itfaiye grup binasının yapılması için çalışmalar hız kazandı. İtfaiye teşkilatlarının ihtiyacı olan araç, gereç ve personel gibi donanımlarını da planlıyoruz” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gümüldür İtfaiye Grup Binası, Milli Emlak Dairesi'nden tahsis edilen Yaren Tepe Mevkii'nde 2 bin 957 metrekare alan üzerinde inşa edilecek. Tek katlı binada, 255 metrekarelik idari bina ile 283 metrekarelik garaj binası yapılacak. İdari bina, amir odası, kayıt odası, kontrol odası, mutfak ve yemekhane, tuvalet, duş, soyunma odası, 10 kişilik yatakhane ile ısıtma merkezinden oluşacak. Garaj binasında ise 4 araçlık park alanı ve havuz yer alacak. Garaj binasının içinde ayrıca motopomp ve depo odaları bulunacak. Araziye uygun olarak otopark yapılacak ve bin 96 metrekare alanda çevre düzenlemesi gerçekleştirilecek.