BIST 10.196
DOLAR 32,39
EURO 34,75
ALTIN 2.405,87
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Van Belediyesi yeni araçlarını tanıttı

Van Belediyesi, yeni aldığı araçlarla şehir turu atarak tanıttı.

Abone ol

Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, "Biz gücümüz oranında çalışma planlıyoruz ve bunları gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Van Belediyesi, yeni alınan araçların tanıtımı için bir tören düzenledi. BDP İl Teşkilatı yöneticileri, belediye başkan yardımcıları, belediye yöneticileri ile çok sayıda kişinin katıldığı törende konuşan Belediye Başkanı Bekir Kaya, hem seçim öncesi hem seçim sonrası yaptıkları açıklamalarda Van Belediyesi araç parkının genişletilmesi ve yenilenmesi hedefini önlerine koyduklarını belirterek, mevcut araç sayısının değil bir kente bir kasabaya bile yetmeyecek düzeyde olduğunu söyledi. Bu araç parkının yenilenmesi için 4 milyon TL para harcadıklarını aktaran Kaya, "Bunun 1 milyon TL'si kendi kaynaklarımız, 3 milyon TL ise 36 ay vadeyle İller Bankası'ndan kredi aldık. 10 adat kamyon, 10 adet iş makinesi, 2 makam aracı, 3 adet binek aracı ve 1 adet itfaiye aracı aldık. Hedefimiz 4 yıl içerisinde kiralama ihtiyacı duymadan çalışma yürütmektir" dedi.

Kaya'nın konuşmasının ardından araçlarla konvoy şeklinde şehir merkezinde tur atıldı. Yeşil-sarı-kırmızı renklerle süslenen araçların geçişleri sırasında bazı vatandaşlar sevinç gösterisinde bulundu.