BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.241,53
HABER /  GÜNCEL

Hanefi Avcı'dan bomba FETÖ iddiası 4. evreye geçecekler

Hanefi Avcı, darbe girişimininde bulunan FETÖ'nün 15 Temmuz sonrası yeraltına ineceği 4. evreye geçeceğini söyledi.

Abone ol

FETÖ darbe girişimini değerlendiren Hanefi Avcı, "FETÖ yeraltına dönecek. Yurt dışında bize çok ciddi sorunlar yaratan bir örgüt olacak." dedi.

2010 yılında "Haliç'te yaşayan simonlar, dün devlet bugün cemaat" adlı kitapıyla FETÖ'yü deşifre eden Hanefi Avcı'dan önemli açıklamalar.

CNN Türk'e konuk olan eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, FETÖ'nün geçirdiği evreleri anlattı, 15 Temmuz sonrası geçeceğini iddia ettiği 4. evreyi anlattı:

1. EVRE: REKLAM DÖNEMİ

"Aslında bu örgütün birkaç kırılma evresi var. 2000'lere kadar örgütün farklı bir çizgisi var. Belki içinde farklı bir çekirdek var ama, dışarıya karşı faaliyetyerinde farklılık var. Herkesin sahip çıktığı mülayim reklam dönemi var.

2. EVRE: OPERASYONLAR BAŞLIYOR

Daha sonra 2005-2006'da ortaya çıkan farklı bir cepheye taşınıyor. Kırılma dönemi var. 90 derece kırılma var. Bir anda devletin içine yerleşen yapısını operasyon gücüne kullanmaya başlıyorlar. Artık okullar açmaya çalışan değil tüm devleti terbiye etmeye kalkan tüm halka şekil vermeye kalkan yapı var. Arka arkaya operasyonlar başlatıyor.

3. EVRE: 2012 SONRASI HÜKÜMETİ TERBİYE

Nereye kadar 2012'ye kadar. TSK'yı, polisi, yargıyı, herkesi dizayn ediyor. Toplumda nice polisler, öğretmenler maliyeciler, ağır mağduriyetler yaşadılar. 2012'den sonra hükümetin kendilerine yavaş yavaş takoz koymaya engel olmaya kalktığı, yargı paketleri tutuklamaları engel olmaya kalktığı, dershaleri kapatmaya kalktığını görünce hükümete döndüler "dur sana bir terbiye vereyim" dediler. 2012'den sonra bir kırılma daha yaşandı. Kendilerine rakip görmez hale geldiler.

4. EVRE: YERALTINA İNECEKLER

Şimdi 15 Temmuz'dan 4. bir kırılma olacak. Bu örgüt artık farklı bir şeye bürünecek. Ülke içerisindeki grubu gerek halkın verdiği tepki karşısında artık yer altına inecek. Artık cemaat içinde kimse kalmayacak. Yeraltı teşkilatına dönüşecek. Fakat yurt dışında çok daha farklı görüntüler çıkacak. Yurt dışında bize çok ciddi sorunlar yaratan bir ögürtü olacak. Şimdiden hazırlık yapmamız lazım. İyi bir noktadan yakalamalıyız. Ağır suçları var. Sadece darbe suçu değil daha önceki suçları çıkarmamız lazım. Gerek silahları gömerek, insanları üzerine iftira atarak töhmet altında bıraktılar. Sahte belgeleri, sahte delileri cinayetleri ortaya çıkarmamız lazım. Biz bu şebekenin tüm suçlarını ortaya çıkarmamız lazım. Çıkarırken de elde ettiğimiz bütün delilleri uluslararası standartta yapmamız lazım. Ağırlı olarak kriminal suçları çıkarmamız lazım."