BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.441,94
HABER /  DÜNYA

Hamas'tan Hizbullah'a o saldırı için tebrik!

Filistinli gruplar, Hizbullah'ın İSrail ordusunu hedef alan saldırısını tebrik etti

Abone ol

Filistinli gruplar, Hizbullah'ın, Lübnan'ın güney sınırında İsrail askerlerini hedef alan saldırısını tebrik etti.

Hamas Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Gazze Şeridi'ndeki grupların düzenlediği ortak basın toplantısında, "Hamas, Hizbullah'ın gerçekleştirdiği kahramanca eylemi tebrik ediyor. İsrail ihlalleri karşısında Hizbullah misilleme hakkına sahiptir. Tansiyonu yükselten İsrail saldırıları ve ihlallerinden ise uluslararası toplum sorumludur" dedi.

Fetih Hareketi'nin Gazze Sözcüsü Fayiz Ebu Iyta da İsrail'in, Suriye ve Lübnan topraklarına yönelik saldırılarını kınayarak, "Hizbullah'ın, Lübnanlı direniş unsurlarını hedef alan İsrail'in ihlallerine karşılık verme hakkı var" ifadesini kullandı.

İslami Cihad Yetkilisi Halid el-Batş da, Lübnanlı direniş gruplarını, İsrail'e yönelik saldırısından ötürü tebrik ederek, "Lübnan İslami Direnişi, eylemi münasip yerde ve zamanda gerçekleştirdi. Bunun hesabı, siyasilerinkinden farklıdır" diye konuştu.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi temsilcisi Cemil Mezher ise "Siyonist işgalcinin suçları ve Filistin ile Arap ülkelerine yönelik saldırıları karşısında, Arap ve İslam ülkelerinin güç birliği yapması gerekiyor" dedi.

Filistin'in Kurtuluşu İçin Demokratik Cephe liderlerinden Mahmud Halef de İsrail'in Lübnan'a yönelik herhangi bir saldırı yapma ihtimaline karşı "birlik cephesi" kurma çağrısında bulundu.

Lübnan'ın güneyinde İsrail'in işgali altındaki sınır bölgesi Şebaa Çiftlikleri'nde devriye gezen İsrail askeri aracına Hizbullah tarafından yapılan tanksavar füze saldırısı sonrası, İsrail de güney Lübnan'daki çeşitli sınır noktalarına topçu ateşi açmış, saldırıda 1 BM Barış Gücü (UNIFIL) askeri ölmüştü.

İsrail Ordu Sözcüsü Peter Lerner, saldırıda 2 İsrail askerinin öldüğünü, 7'sinin de yaralandığını açıklamış, Hizbullah da bu saldırıyla, İsrail'in, Suriye'nin Kuneytra kentinde Hizbullah konvoyuna düzenlediği saldırıya misillemede bulunduğunu duyurmuştu.