BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.436,26
HABER /  DÜNYA

Hamas, Gazze'de maaş yerine arazi dağıtacak!

Filistin hükümeti, Hamas'ın kamu çalışanlarının ödenmeyen maaşlarına karşılık arazi dağıtma planını kınadı.

Abone ol

Filistin uzlaşı hükümeti, Hamas'ın Gazze Şeridi'nde kendi döneminde atanan memurların ödenmeyen maaşlarına karşılık arazi dağıtma planını kınadı.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yayımlanan yazılı açıklamada, "Hamas Hareketinin, 2007'den sonra tayin ettiği resmi kurum çalışanlarına maaşları yerine devletin topraklarını dağıtmasını kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Kamu Çalışanları Sendikası Başkanı İhab en-Nahhal, maaşlarını alamayan yaklaşık 40 bin sivil kamu çalışanı ve askere ödenmesi gereken miktarın 500 milyon doları aştığını söylemişti. 

Hamas Siyasi Büro üyesi ve eski Maliye Bakanı Ziyad ez-Zaza, cuma günü yaptığı bir konuşmada maaş krizine çözüm bulunmasına yönelik plan kapsamında, yakında devlet arazilerinden pay dağıtılmasının söz konusu olacağını belirtmişti.

Hamas ve Fetih arasında 23 Nisan 2014'te varılan milli mutabakat sonucu, 2 Haziran'da Filistin'de uzlaşı hükümeti kurulmuştu. Ancak 2007'den sonra atanan yaklaşık 40 bin kamu çalışanından sivil olanları, uzlaşı hükümetinden yalnızca bir defa bin 200 dolarlık ödeme almıştı.