BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,70
ALTIN 2.435,60
HABER /  GÜNCEL

Halis Toprak'ın kızından şok iddia

Ünlü işadamı Halis Toprak'ın kızı Aynur Toprak, babasının hayatından endişe ettiğini belirterek karakola başvurdu

Abone ol

Kardeşi Ahmet Toprak’ın, babaları Halis Toprak’ı yanından alarak ambulans ile özel bir hastaneye götürdüğünü öne süren Aynur Toprak, babasının bir gün özel hastanede kaldığını, o günden beri kendisinden haber alamadığını iddia etti. 

"HASTANEYE GÖTÜRECEĞİM"

Haberturk'ten Serdar Kulaksız'ın haberine göre, kardeşini aradığında ulaşamadığını ve telefonlarına cevap verilmediğini belirten Toprak, babasının hayatından endişe ettiğini öne sürdü.

Aynur Toprak, babasını, “Hastaneye götüreceğim” diyerek yanından alan kardeşi Ahmet Toprak ile babasının yardımcıları E.Ü., S.K. ve Z.K.’den şikâyetçi olduğunu ifade etti.

Savcılık, yapılan şikâyet üzerine olayla ilgili olarak soruşturma başlattı. Aynur Toprak, ayrıca kız kardeşi Aysel Duruk Toprak ile birlikte babalarının vesayet altına alınması talebiyle dava açtı.

TOPRAK HOLDİNG'DEN KAYIP DEĞİL AÇIKLAMASI

Bu haberler üzerine Toprak Holding'den açıklama geldi. Açıklamada, "Halis Toprak'in 10 cocugundan 2'si olan Aynur Toprak ve Aysel Duruk'un savciliga yaptigi sikayet uzerine, Istanbul Asayis Subesi Kayip Burosu'ndan gelen polisler bizzat Halis Toprak'in 5 Mayis 2014 tarihinde ifadesini alip, kayip olmadigina dair tutanak tutmuslardır" denildi.

Açıklamada, "Aynur Toprak ve Aysel Duruk, daha oncede bircok defa Halis Toprak'in akli melekelerini yitirdigini iddia ederek vesayet altina alinmasi talebiyle dava acmis, 2010 yilinda Bakirkoy Hastanesi, 2013 yilinda da Adli Tip Kurumu tarafindan Halis Toprak'in akil sagliginin yerinde olduguna dair verilen raporlar sonucunda, actiklari bircok dava yuce Turk yargisi tarafindan reddedilmistir" bilgisine yer verildi.