BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

PKK'lılar karakola ateş açtı!

Hakkari'de bulunan Umurlu Karakolu ve üs bölgelere taciz ateşi açıldı...

Abone ol

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Derecik Beldesi'nde bulunan Umurlu Karakolu ile Çukurca'da bulunan üs bölgelerine PKK'lı teröristler tarafından taciz ateşi açıldı.

Şemdinli İlçesi'nin Irak sınırında bulunan Derecik Beldesi'nin Umurlu Karakolu ile üs bölgelerine PKK'lılar tarafından uzun namlulu silah ve roketatarlarla bugün saat 08.40 sıralarında taciz ateşi açıldı. Taciz ateşine, güvenlik güçleri anında karşılık verdi. Derecik İç Güvenlik Alay Komutanlığı ile Umurlu Karakolu'ndan teröristlerin bulunduğu değerlendirilen bölge obüs ve havan toplarıyla ateş altına alınırken, bölgede operasyon başlatıldı.

Aynı bölgede bulunan askeri alandaki kulelerin yapıldığı şantiye alanına 2 gün önce girmek isteyen PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan kısa sürüreli çatışmada, şantiyede görevli bir bekçi yaralanmıştı.

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ndeki sınır bölgesinde konuşlanan askeri üs bölgesine bir grup PKK'lı terörist tarafından havanlı saldırı düzenlendi.

Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırıda, 3 havan mermisinin üs bölgesinin 3 bin 480 metre doğusuna düştüğü belirtilirken, Mehmetçiğin konuşlandığı sınır bölgesinde de bir antipersonel mayını bulunarak imha edildi.

Şemdinli'nin Irak sınırında bulunan Derecik Beldesi'ne bağlı Umurlu Köyü Yolgeldi Mezrası'nın Kuzey Gedik Bölgesi'ndeki askeri kule yapımının sürdüğü alana 2 gün önce, Umurlu Karakolu ile üs bölgelerine ise bugün sabah saatlerinde yapılan saldırıların ardından bölgede geniş çaplı bir operasyon başlatıldı.

Operasyonların havadan ve karadan yapıldığı belirtilirken, öğlen saatlerine doğru, Şemdinli'de bulunan 34. Hudut Tugay Komutanlığı ve 3. Dağ ve Komando Tabur Komutanlığı'nda bulunan skorski tipi helikopterler peş peşe kalktı. Helikopterlerin Irak sınırında bulunan Derecik İç Güvenlik Alay Komutanlığı'na, Umurlu, Yeşilova Karakolları ile Aktütün 5. Hudut Tabur Komutanlığı'na yöneldikleri ve buralara asker ve mühimmat sevkiyatı yaptığı belirtildi.

Bölgede dünden beri başlayan operasyonların yoğun şekilde sürdüğü ve bu operasyonlara askerlerle birlikte köy korucularının da katıldığı belirtiliyor.

Hakkari Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, saldırının dün saat 09.51 sıralarında yapıldığı belirtildi. Açıklamada şöye denildi:

"Irak ülkesinin kuzeyinden üs bölgesine bölücü terör örgütü mensuplarınca havan saldırısı düzenlenmiş, atılan 3 adet havan mermisi üs bölgesinin 3 bin 480 metre doğusuna düşmüştür. Yapılan havanlı saldırı sonucunda herhangi bir zayiat ve hasar meydana gelmemiştir."

Açıklamada ayrıca, 25 Nisan 2012 günü saat 12.30 sıralarında, sınır birliklerince tutulmakta olan üs bölgesi civarında 1 antipersonel mayın tespit edilerek imha edildiği belirtildi.