BIST 9.789
DOLAR 32,59
EURO 35,01
ALTIN 2.450,50
HABER /  GÜNCEL

Hakkari saldırısı PKK'yı ikiye böldü

Hakkari'de 9 vatandaşın ölümü ile sonuçlanan olayın terör örgütü PKK'da tartışmaya yol açtığı ileri sürüldü.

Abone ol

Hakkari'nin Geçitli Köyü yakınlarında bir minibüsün geçişi sırasında yola döşenen mayının uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 9 vatandaşın ölümü ile sonuçlanan olayın terör örgütü PKK'da tartışmaya yol açtığı ileri sürüldü.

Eylemsizlik ve demokratikleşme sürecini sabote etmek amacıyla bu eylemin gerçekleştirilmiş olabileceğini belirterek 'Şoke oldum' demişti. Bu açıklamanın ardından Kandil'in hareketlendiği kaydediliyor.

HÜSEYİN SORGULANDI

Örgütün elebaşlarından Murat Karayıla-n'ın talimatıyla Hakkari'deki kanlı eylemle ilgili örgüt içerisinde soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda olayın faili olarak gösterilen Suriye uyruklu ''Bahoz Erdal'' kod adlı terörist Fehman Hüseyin'in sorgulandığı ortaya çıktı.

İnfaz edilme korkusu yaşayan Hüseyin'in, Öcalan'a bağlılığını ifade ettiği ve örgütün eylemsizlik kararının sorgulanmasına neden olabilecek eylemlerden uzak kaldığını öne sürdüğü kaydedildi. Hakkari eylemini gerçekleştirdiği iddia edilen grubun başındaki Bedirhan Abo'nun da Kandil'e çağrıldığı, ancak "infaz'' edilme endişesiyle buraya gitmediği öne sürüldü.