BIST 9.830
DOLAR 32,58
EURO 35,04
ALTIN 2.459,48
HABER /  GÜNCEL

Hakim Metin Özçelik ve Mustafa Başer cemaatçi mi?

Paralel Yapı'dan tutuklanan 75 kişiyi tek hamlede salmaya çalışan hakimler kimler? Metin Özçelik ve Mustafa Başer Gülen cemaatinden mi?

Abone ol

İSTANBUL 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik ve İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Mustafa Başer yarattıkları yargı skandalı ile gündemdeler. Paralel Yapı soruşturmasından gözaltına alınan 75 sanığın tahliyesine karar veren hakimler cemaatçi mi? Aldıkları son kararla ortalığı karıştıran Metin Özçelik ve Mustafa Başer kimdir?

METİN ÖZÇELİK KİMDİR HANGİ DAVALARA BAKTI?
Hakim Metin Özçelik eski özel yetkili İstanbul 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanlığını yaptı. Bu mahkemede, askerlere kurulan kumpas davalarında olan "fuhuş ve askeri casusluk" davasına baktı.

32. ASLİYE CEZA HÂKİMİ MUSTAFA BAŞER KİMDİR?
Mustafa Başer eski özel yetkili İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde üye hâkim olarak görev yaptı. Bu mahkemede Hrant Dink cinayetine ilişkin davaya baktı. Dink cinayetinde ise Paralel Yapı'nın rolünün gizlendiği iddia ediliyordu.

HAKİMLER CEMAATÇİ Mİ?mustafa-başer.jpg
Paralel Yapı tahliyesi ile ortalığı karıştıran hakimler Metin Özçelik ve Mustafa Başer böyle bir adımı nasıl attı? HSYK'nın açığa almasıyla birlikte hakimler cemaatçi mi sorusu sorulmaya başlandı.
İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Demir iki hakim ve imza attıkları kararlar hakkında sarsıcı iddialarda bulundu. İşte Savcı Mehmet Demir'in açıklamaları;

-"Bu iki Asliye Ceza hakimi herkes tarafından bilinen ve aynı doğrultuda hareket eden isimler. Belki de aylar evvel hesaplanmış kurgulanmış bir örgütsel etkinlik. Bu arkadaşların yaptıkları işlem Ceza Muhakemesi yasasının tüm hükümlerine aykırıdır. En hafif deyimiyle görevi kötüye kullanmaktır. Bunu da bir teşkilat faaliyeti içerisinde yapılmıştır.

ÖRGÜT ELEMANLARINI KAÇIRMA TAARRUZUYDU
Bu arkadaşların yaptığı hareket kesinlikle hukuki ve yasal bir hareket değil. Tamamen mensup oldukları örgütün elemanlarını cezaevinden kaçırmak için bir taarruz hareketidir. Etrafı çevrilmiş bir örgütün çemberi yarma hareketidir bu. Örgütün serbest üyeleri tutuklu üyelerini cezaevinden kaçırmaya çalışmaktadır. DHKP-C'nin kendi elemanlarını kurtarmak için cezaevinden teşkilat üyelerini kaçırması gibi bir harekettir.

İNTİHAR GÖREVİ ALDILAR


metin-özçelik-kimdir.jpg
METİN ÖZÇELİK O POLİSLERLE BOĞAZ GEZİSİNDE
2009 yılında Ergenekon Davası kararlarına imza attığı dönemde Hakim Metin Özçelik, Zekeriya Öz ile birlikte bugün paralel yapıdan tutuklu olan emniyetçilerden bazılarıyla boğaz turunda fotoğraflanmıştı. O teknede dönemin İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer de bulunuyordu.


-Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu HSYK bu kadar ileri gideceğini tahmin edememiştir. Hiçbir hukukçu bu kadar ileri gideceklerini tahmin edemez. Bu yapılan hareket Alamut Kalesi'nden atlamak gibi bir şeydir. Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu HSYK bu konuyu hukuki çerçevede çözmek istemiştir.

- Bu adamlar çok pervasızca çalışıyorlar. Operasyon yapma güçlerini kaybettiler fakat bu cin hukuk suikastleri yapmaya devam edebilirler.

KAMİKAZE YAPTILAR
-75 kişiyi hukuk dışı yöntemlerle cezaevinden kurtarmaya çalışmak bir kamikaze hareketidir. Bu bir canlı bomba tavrıdır. Bu tamamen haşhaşi teşkilat faaliyetidir. Bu çılgınlığı diğer türlü açıklayamayız. Okyanus ötesindeki "üstad"larından kati talimat almışlar. Kendi hakimlik kariyerlerini bitirecek kadar bu talimatı mühim görmüşler. Bu yüzden harekete geçmişler.

METİN ÖZÇELİK VE MUSTAFA BAŞER'İN OLAY YARATAN KARARI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 22 Temmuz 2014'ten beri sürdürülen ''paralel yapıya'' ilişkin tüm soruşturmalar kapsamında tutuklu bulunan, aralarında eski emniyet müdürleri Tufan Ergüder, Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Yakup Saygılı, Ömer Köse, Ertan Erçıktı, Erol Demirhan, Serdar Bayraktutan ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın bulunduğu şüphelilerin avukatları ile Hrant Dink cinayeti soruşturması kapsamında tutuklanan eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in avukatının, İstanbul Adliyesi'nde görevli 10 sulh ceza hakiminin reddi ile tutuklu tüm şüphelilerin tahliyesine ilişkin taleplerini, yetkili olmayan İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik'in karara bağladı.

Reddi hakim ve tahliyeye taleplerine ilişkin karar vermeye yetkisi olmaması rağmen İstanbul adliyesinde görevli 10 sulh ceza hakiminin reddine karar veren hakim Özçelik, söz konusu soruşturmalarda tutuklu bulunan şüphelilerin tahliyesine ilişkin dilekçeleri de karar vermesi için yine yetkisi olmayan İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Mustafa Başer'e gönderdiği ortaya çıktı.

Bu olayın üzerine harekete geçen Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HYSK) müfettiş görevlendirerek, hakim Özçelik hakkında inceleme başlattığı öğrenildi.