BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,77
ALTIN 2.442,08
HABER /  GÜNCEL

Hakim fırçaladı; Telefonunda kafa kesme videosu mu bulunduruyorsun?

İstanbul'da canlı bomba olmak istedikleri iddia edilen 2 genç kadın ile onlara yardım ettiği belirtilen emekli özel harekat polisinin yargılandığı davada mahkeme kararını verdi. Mahkeme 2 kadın sanığa, 6 yıl 9 ay, tutuklu polis memuruna ise 9 yıl 5 ay 12 hapis cezası verdi.

Abone ol

İSTANBUL'da ailesinin ihbarıyla gözaltına alınan Esra İşeri ve Maryam Sadıgova'nın yargılandığı davada karar çıktı. İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, İşeri ve Sadıgova'nın canlı bomba olmak istedikleri ve bu kişilere de emekli polis memurunun yardım ettiği belirtildi.

Davanın bugünkü duruşmasında tutuklu sanık emekli özel harekat polisi Muhammed Gültekin hazır edildi. Tutuksuz sanıklar ise duruşmaya katılmadı. Son savunması sorulan sanık Muhammed Gültekin, bahsedilen suçu işlemediğini belirterek, “İddia edilen suçu işlemiş olsaydım istihbarat birimleri hakkımda ayrıntılı rapor sunardı. Hakkımda delil yoktur. Whatsaap yazışmalarımdan suç çıkarılmaya çalışılmaktadır. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum” dedi.

MAHKEME BAŞKANINDAN AVUKATA TEPKİ, “SİZİN TELEFONUNUZDA KAFA KESME VİDEOSU MU VAR?”

Esra İşeri ve Maryam Sadıgova’nın avukatı ise savunması sırasında müvekkillerinin telefonundan çıkan DEAŞ’a ait infaz görüntülerinin internetten kolayla erişilebildiğini söyleyince mahkeme başkanını tepki gösterdi. Mahkeme Başkanı, sanıkların avukatına “Bırak Allah aşkına. Siz telefonunuzda kafa kesme videosu mu bulunduruyorsunuz?” dedi. Avukat ise, “Doğru ben olsam yüklemezdim” diye çıkıştı.

EMEKLİ POLİSE DEAŞ’A ÜYE OLMAKTAN 9 YIL HAPİS

Alınan savunmaların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, kadın sanıklar Esra İşeri ve Maryam Sadıgova'ya "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Heyet, tutuklu sanık Muhammet Gültekin'in de yine "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 9 yıl 5 ay 12 gün hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.