BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gürsel Tekin'den koalisyon bombası Felaket olur!

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, AK Parti'nin koalisyon görüşmelerinde kendilerine bakanlık vermek istemediklerini öne sürdü. Tekin, vakit kaybetmeden hükümet kurma görevinin Kılıçdaroğlu'na verilmesini istedi.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Başbakan Davutooğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu arasında gerçekleştirilen koalisyon görüşmelerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Tekin, AK Parti ve CHP arasında yapılan görüşmelerde CHP'ye bir bakanlık bile verilmek istenmediğini iddia etti.

Gülsel Tekin, Başbakan Davutoğlu'nun hükümet kurma görevini iade etmesini ve görevin zaman geçirmeden Kılıçdaroğlu'na verilmesi gerektiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun görevlendirilmesi halinde hükümetin kurulacağını belirten Tekin, "Seçime gidilecekse bu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında gerçekleşmeli" dedi.

gürsel-tekinden-koalisyon-bombasi-felaket-olur!.jpg

"KOALİSYON SEÇENEKLERİ BİTMİŞ DEĞİL"

"Şu anda AKP ile seçime gidilmesi halinde kamuda seçim döneminde büyük mağduriyetler yaşatılan üç siyasi partiye daha fazla mağduriyetler yaşatılacaktır. Bunun mutlaka önlenmesi için seçime AKP hükümeti ile gidilmemesi büyük bir zorunluluktur." diyen Tekin, açıklamasına şöyle devam etti:

"Hükümetin kurulması için seçenekler bitmiş değildir. CHP ile MHP’nin bir araya gelmesi ya da MHP’nin CHP’yi dışarıdan desteklemesi formülleri var. Bunlarla ilgili temaslar yürütülüyor. Seçimin sağlıklı yapılabilmesi için seçim güvenliği öne çıkmaktadır. Bu güvenlik bu seçimde daha da önem kazanıyor. Mevcut hükümet ile seçime gidilmesi ülke için bir felaket olur."