BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,56
ALTIN 2.382,63
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (1)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/> <br/>Görmez’den ’imsak tartışmaları ve Gezi’ yorumu<br/><br/><br/>Diyanet İşleri B...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


Görmez’den ’imsak tartışmaları ve Gezi’ yorumu


Diyanet İşleri Başkanlığı’nın düzenlediği iftarda konuşan Başkan Mehmet Görmez, Gezi Parkı olayları sırasında camiye giren eylemcilerle ilgili konuştu.
Görmez, imsak vaktiyle ilgili tartışmalara da sert çıktı.



Yan bakma kavgası: 1 ölü, 2 yaralı

İstanbul Bağcılar’da iki grup arasında yan bakma meselesinden çıkan tartışma, silahlı kavgaya dönüştü. Kurşunların hedefi olan 1 kişi öldü, 2 kişi de ağır şekilde yaralandı. Kaçan saldırganlar, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.


’Ağaç’ protestosunda gerginlik

Ankara’da Şentepe’ye yapılacak teleferik hattı üzerinde bulunan ağaçların sökülmesini protesto etmek için toplanan grup, dağılmaları yönünde yapılan anonslar aldırış etmedi ve polis ekibine taşlı saldırıda bulundu. Bunun üzerine polis, gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Grup, müdahalenin ardından ara sokaklara dağıldı.


Tsunami böyle vurdu
Japonya’da 2011 yılının Mart ayında yaşanan tsunami felaketinin yeni görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerası kayıtlarında, ülkenin kuzeydoğu bölgesini vuran depremin ardından oluşan tsunami sularının büyük bir hızla karadan içeri doğru ilerlemesi ve araçların panik içinde kaçışmaları görülüyor.
11 Mart 2011’de yaşanan deprem ve tsunami felaketinde 15 bin 870 kişi hayatını kaybetmişti.

(İHA)