BIST 10.897
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.511,24
HABER /  GÜNCEL

New York Belediye Başkan adayı Weiner'dan yeni itiraf

New York Belediye Başkan adayı Anthony Weiner, geçen yıl genç bir kadına internet üzerinden müstehcen mesajlar attığının ortaya çıkması üzerine özür diledi. Weiner başkanlık yarışından da çekimeyeceğini duyurdu.

Abone ol

New York Belediye Başkan adayı Anthony Weiner, eşiyle birlikte düzenlediği basın toplantısında genç bir kadına müstehcen mesajlar gönderdiğini itiraf edip özür diledi.

The Dirty adlı internet sitesine konuşan ve adı açıklanmayan genç kadın, 48 yaşındaki Weiner ile geçen sene ‘internetten ilişkisi olduğunu’ söyledi. Genç kadın, geçen yıl Temmuz ayında internet üzerinden mesajlaşmaya başladıklarını ve bu ilişkinin altı ay sürdüğünü dile getirdi.

Formspring sitesi üzerinden haberleştiklerinde genç kadın 22 yaşındaydı.

Demokrat adaylar arasında, New York Belediye Başkanlığına en yakın isim olarak görülen Weiner, eşi Huma Abedin’in de kendisine eşlik ettiği basın toplantısında “çok üzgün” olduğunu ifade etti.

Weiner, Kasım’da yapılacak seçimler öncesi belediye başkanlığı yarışından da çekilmeyeceğini açıkladı. Üç rakibi, son skandalın ardından Weiner’in adaylıktan çekilmesi yönünde çağrı yapmıştı.

Weiner'in eşi: Affettim

Weiner’in, iki sene önce de başka bir kadına çıplak fotoğraflarını gönderdiği ortaya çıkmış ABD Kongre üyeliğinden istifa etmişti. Önce Twitter hesabının hacklendiğini iddia eden Weiner, daha sonra ise fotoğrafları kendisinin gönderdiğini itiraf etmişti.

Son skandalın ortaya çıkması üzerine Salı günü düzenlediği basın toplantısında Weiner, “Bu davranışım artık geçmişte kaldı. Eşim Huma’dan özür diledim. Benimle beraber bu meselelerin üstünden geldiği için ona minnettarım. Beni affetti” dedi.

Demokrat aday, hakkında çıkan bazı haberlerin yanlış olduğunu belirtse de detaya girmekten kaçındı.

Weiner’den sonra kürsüye çıkan eşi Abedin, “Bizim evliliğimiz de birçokları gibi inişler çıkışlar var. Anthony’yi affetmem için çok çalışmamız ve terapi görmemiz gerekti” dedi.

Abedin, “Anthony korkunç hatalar yaptı, Kongre’den istifa etmeden önce de, sonra da. Ama bunun ikimiz arasında ve evliliğimizle ilgili olduğuna inanıyorum” diye devam etti.

Weiner’in eşi, “Onu seviyorum, onu affettim ve ona inanıyorum” dedi.