BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SAĞLIK

Günlük doğru diş bakımı nasıl yapılmalı fırçalanmalı?

Günlük diş bakımı nasıl olmalı? Sağlıklı dişlere sahip olmak için diş fırçasını ve diş ipini nasıl kullanmalıyız? İşte diş sağlığı ile ilgili bilmeniz gerekenler...

Abone ol

Diş bakımında önemli olan doğru fırçalamadır. Peki gün içinde dişlerinizi doğru bir şekilde, doğru bir zamanda fırçalıyor musunuz?

Diş Hekimi Zafer Kazak, günlük diş bakımı ile ilgili doğru bilinen yanlışları ve diş bakımı ile ilgili püf noktaları cevapla.tv'ye anlattı.

DİŞ FIRÇALAMANIN EN DOĞRU YOLU

Günlük diş bakımının 2 aşamadan oluştuğunu belirten Kazak, diş fırçalama şekli ve zamanı ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Günlük diş bakımı aslında 2 aşamadan oluşuyor. Birinci aşamada; dişin iç ve dış yüzeylerini temizleyecek şekilde diş fırçası kullanılması gerekiyor. Diş fırçalarıyla yuvarlak hareketlerle, bütün dişlerin yüzeylerini sıyırarak ve her bir yüzeyi de içimizden en az 10'a kadar saymak kaydıyla o dişin iç ve dış yüzeylerini fırçalamak gerekiyor. Fakat bu fırçalamayla hiçbir zaman tam bir temizlik elde etmemiz mümkün değildir. Çünkü dişlerin ara yüzeylerini diş fırçaları temizlemez. Ara yüzeyleri fırçalamanın en doğru yolu ya diş ipi ya da diş arası fırçası kullanmaktır. Ve bunları kullanmak kaydıyla sağlıklı bir günlük bakım yapmak mümkündür. O zaman tercihen her yemekten sonra, eğer bu olmuyorsa sabah ve akşam mutlaka dişlerimizi diş fırçasıyla fırçalamalı ve dişlerin ara yüzeylerini diş ipi ya da diş arası küçük fırçaları kullanmak kaydıyla temizlemeliyiz."