BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 35,00
ALTIN 2.447,47
HABER /  GÜNCEL

Gülen'in sağ kolu Başbuğ'a saydırdı

Gülen'in sağ kolu olarak bilinen Zaman yazarı Hüseyin Gülerce, Ergenekoncuların en büyük numarasını yazdı.

Abone ol

Hüseyin Gülerce'ye göre sanıkların hakim yerine kamuoyuna konuşması, Ergenekoncuların en büyük numarası. Yazar, Başbuğ'un tutuklanırken yaptığı açıklamaları da bu numaraya örnek gösterdi.

İlker Başbuğ'un tutuklanmasıyla tansiyon yeniden yükseldi. AK Parti, yargı, ve cemaat hedef tahtasında. Cemaate yönelik eleştirilere Zaman yazarı Gülerce, bugünkü cevap verdi. Yargı yoluyla Ergenekoncuların netice alamayacaklarını öne süren yazar, bu kesimin en büyük numarasını yazdı.

TAKTİK DEĞİŞTİRDİLER

(...)Bu çaresizlikle bir taktik geliştirdiler. Ben buna, Ergenekoncuların en büyük numarası diyorum. Hâkimlere değil, kamuoyuna konuşuyorlar. Hedef kitleleri de, AK Parti'ye ve Gülen hareketine (buldukları tabirle cemaate) hasım olanlar... Çünkü Türkiye'de, belli medyanın organize çalışmasıyla ve CHP ile MHP'nin, Ergenekon sanıklarını milletvekili seçtirmeye kadar varan sahiplenmeleriyle, manipüle edilmiş bir kamuoyu var. AK Parti ve Gülen hareketi hakkında, söylenen her şeye sorgulamadan inanan bir geniş kitle var. Bu kitle Cumhuriyet, laiklik ve yaşam tarzları konusunda, sürekli korkutuluyor ve her türlü dezenformasyona inanmaya hazır hale getiriliyor."

BAŞBUĞ'A YÜZDE 58 İLE CEVAP

Gülerce, iddiasına Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un tutuklanırken sarfettiği sözleri örnek göstererek devam ediyor. Başbuğ'u üstü kapalı numaracı ilan eden yazar, paşanın o açıklamalarını analiz ediyor.

(...)Başbuğ tutuklanma öncesi yaptığı konuşmada; "Takdir yüce Türk milletinindir." dedi. Kastettiği, o korkutulan, endişeleri ve kaygıları sürekli beslenen kitleydi. Yoksa "millet", referandumda yüzde 58 evet demiş, Ergenekon davalarını destekleyen bir irade ortaya koymuştu... Şunu da belirtmeliyiz ki, Başbuğ'un ve Ergenekon dostlarının bütün çabalarına rağmen, artık o kitle de vicdanındaki tereddüdü tavırlarına yansıtmaya başladı. 26. Genelkurmay Başkanı tutuklandı, yüz binler sokağa dökülmedi. İzmir'de bile yüz tane İşçi Partili bir araya ancak gelebildi. Hele 17. Genelkurmay Başkanı Kenan Evren'in yargı önüne çıkacağı şu günlerde, "26. Genelkurmay Başkanıyım" demenin bir kıymeti harbiyesinin olmadığı da ortada..."