BIST 9.774
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.457,70
HABER /  GÜNCEL

Gülen'den pasaport açıklaması!

Fethullah Gülen'in avukatı müvekkili hakkında basında yer alan pasaport iddiasının ‘açık bir iftira’, yasal bir hak kapsamındaki talebinin sahtecilik olarak sunulmasının ise ‘alçaklık’ olduğunu söyledi.

Abone ol

Fethullah Gülen’in avukatı Nurullah Albayrak yaptığı açıklamada, “Bugün bazı gazetelerde kara propaganda ve dezenformasyon misyonu kapsamında müvekkilim Sayın Fethullah Gülen’in ‘evrakta sahtecilik yaparak yeşil pasaporta sahip olduğu ve ABD’ye gittiği’ iddiasına yer verilmiştir. Bugüne kadar söylenilen iddialar gibi bu iddia da açık bir iftiradır. Müvekkilim, 5682 sayılı Pasaport Kanunu’nun Ek 4. Maddesi gereğince Yeşil Pasaport almaya hak kazanmıştır. Müvekkilimin yasal bir hak kapsamındaki talebinin sahtecilik olarak sunulması en masum ifadesiyle alçaklıktır” dedi.

PSİKOLOJİK HAREKATIN GELDİĞİ SEVİYESİZLİĞİ GÖSTERİYOR

Albayrak, ABD vizesi almak için sahip olunan pasaportun renginin bir anlam ifade etmediğini belirtti. Albayrak, “Kaldı ki ABD vizesi almak için sahip olunan pasaportun renginin lacivert veya yeşil olmasının bir anlamı yoktur. ABD ve AB ülkelerinin uyguladığı vize şartları farkı açıkça bilinmesine rağmen bu şekilde haber yapılması, müvekkilime yönelik kara propagandanın boyutunu göstermektedir” diye konuştu.

Nurullah Albayrak, yaptıkları yayınlarla, Türk Ceza Kanunu’nun birden fazla hükmünü ihlal ederek hukuku hiçe sayanların, başkaları için hukuku referans göstererek suç isnadında bulunmasının, psikolojik harekatın geldiği seviyesizliği gösterdiğini söyledi. Albayrak, “Gerçek olmayan bu iddiaların haber diye sunulması, Türk Ceza Kanunu’nda yer alan iftira suçu ile birlikte kişisel verileri hukuka aykırı verme, ele geçirme ve yayma suçunu oluşturduğundan sorumlular hakkında yasal işlem başlatılmıştır” açıklaması yaptı.

"SORUNLAR ÇÖZÜLECEKSE ÖLMEYE RAZIYIM"

Gülen, İtalyan La Repubblica Gazetesi’ne konuştu. Gazetede, “Erdoğan, adaletten kaçmak için darbeden bahsediyor. Türkiye tehlikede” başlığı ile duyurulan haberde Gülen, önemli açıklamalarda bulundu. “Türkiye’ye dönecek misiniz?” şeklinde soruya Gülen, “Sağlığım açısından burada kendimi daha iyi hissediyorum. Türkiye’ye dönüşümün, zaten gergin olan durumu daha da kötüleştirmek için araç olarak kullanılmasından endişeleniyorum. 28 Şubat 1997’deki postmodern zamanında acı çektim, tabiri doğruysa, askeri rejimin baskısı altında yargı gücü tarafından zulüm gördüm, sonra da iftira ve karalama. Bunlar, temeli olmayan, asılsız suçlamalardı” dedi.

ÖZLEMİMİ KALBİME GÖMEREK BURADA KALIYORUM

Bugün de basın yoluyla iftiraların atıldığını belirten Fethullah Gülen, “Bu koşullarda, doktorların tavsiyesini izleyip, burada kalmayı tercih ediyorum. Ölümümle Türkiye’nin sorunlarının çözüme kavuşacağını bilsem, her gün bin kez ölmeyi tercih ederim. Türkiye’nin barış ve huzurunu hedef alanlara yeni bir malzeme vermemek için ülkemin özlemini kalbime gömerek, burada kalmayı tercih ederim” diye konuştu.

SÖYLEDİKLERİNE DİKKAT ETMELİ

Türkiye’deki kutuplaşma ortamını değerlendiren Fethullah Gülen, belli makamlarda bulunan kişilerin söylediklerine dikkat etmesi gerektiğine işaret etti. “Bazı medya organları tarafından verilen sahte haberler, toplumu felce uğratacak kapasitededir. Geçmişte Türkiye acılı olaylar yaşadı. Gençler sokaklarda çarpıştı. Farklı siyasi renge sahip gruplar, yamyamlar gibi birbirlerini yeme saplantısıyla karşı karşıya geldiler. Sağ ve sol militanları, Türkler ve Kürtler, Aleviler ve Sünniler, dinciler ve dinci olmayanlar birbirlerini düşman gibi gördü” ifadelerini kullandı. Son yıllarda kaydedilen demokratik ilerleme, barış ve huzuru muhafaza etme konusunda devletin zirvesinde bulunan kişilere büyük bir görev düştüğünü belirten Gülen, “Ama bunun ne derece bilincinde olduklarını bilmiyorum” dedi.

PİŞMAN OLACAK, ÖZÜR DİLEYECEKLER

Postmodern darbe döneminde de cemaate karşı suçlamaların yöneltildiğini ve mahkemelerce bu suçlamaların hiçbir dayanağının olmadığının tespit edildiğini kaydetti. Gülen, “Şimdi bu suçlamaları yineleyenler, günün birinde bundan pişman olacaklar ve bazıları özür dileyecek. Ama bu esnada tüm bunlar, insaniyet açısından olduğu gibi Türkiye açısından da bir kayıp anlamına gelecektir” değerlendirmesini yaptı. Sahip oldukları değerler nedeniyle hem şimdi iktidarda olanları hem de geçmişte başka siyasi partileri desteklediklerini vurgulayan Gülen , “Biz asla siyasi bir beklenti içerisinde olmadık. Yanlış gördüğümüzü her zaman eleştirdik. Tutumumuzu asla değiştirmedik” diye konuştu.