BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.442,01
HABER /  GÜNCEL

Gülen hakkında kırmızı bülten çıkar mı?

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, 14 Aralık operasyonuna tepki gösterdi, Gülen hakkında kırmızı bülten çıkarılamayacağını iddia etti.

Abone ol
Fethullah Gülen'in onursal başkanlığını yaptığı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'ndan 14 Aralık açıklaması! Vakıf, Gülen'in yargısız infazla terörist ilan edildiğini iddia ederek, çıkarılan kırmızı bültenin hukuki zemininin olmadığını ileri sürdü. Vakfa göre İnterpol Genel Sekreterliği’nin Fethullah Gülen'in iadesini kabul etmesi mümkün değil! 

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, Fethullah Gülen hakkında "terör örgütü kurma ve yönetme suçundan tutuklamasına" yönelik mahkeme kararına tepki gösterdi. Onursal Başkanlığını Fethullah Gülen'in yaptığı Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Başbakanlığı döneminde Erdoğan'ın Gülen'in geri dönmesi için çağrıda bulunduğunu hatırlattı. 

"YASALAR ANAYASAYA AYKIRI"
 
17 ve 25 Aralık operasyonları sonrasında Gülen'in kamuoyunda linç edildiğinin de ileri sürüldüğü açıklamada hükümetin "kırmızı bülten" için uğraş verdiği belirtilerek, bu süreçte çıkarılan kanunların da anayasaya aykırı olduğu belirtildi. 

"DİZİ FİLMİNDEN TÖRÖR ÖRGÜTÜ İCAT EDİLDİ"

Açıklamada, 14 Aralık operasyonuyla birlikte dizi filminden terör örgütü lideri icat edildiğini ve Gülen hakkında buna dayanılarak yakalama kararı çıkartıldığı kaydedildi. Vakıf, açıklamasında mevcut uluslararası hukuk normları açısından İnterpol Genel Sekreterliği'nin Fethullah Gülen hakkında kırmızı bülten çıkarmasının ve ABD'nin de iade talebini kabul etmesinin mümkün olmadığını iddia etti.