BIST 8.769
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.238,73
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Google onu da emekliye ayırdı

Google'ın başarısız denemelerinden biri daha emekliye ayrılıyor. Yerine ise bakın ne geliyor...

Abone ol

Google TV'nin artık güncelleme almayacağı, geliştirici araçlarının emekliye ayrılacağı ve yerini Android TV'ye bırakacağı, Google tarafından duyuruldu.

Android TV, Google tarafından bir süredir yoğun olarak tanıtılmaktaydı. Firma bu platformu kullanan Nexus Player'ı da iki ay önce ortaya çıkarmıştı. Bu yüzden başarısız Google TV'nin desteğinin sonlandırılması, pek şaşırtıcı değil. Google'ın gönderisi, "az sayıda" Google TV cihazının Android TV'ye güncelleneceğini söylüyor; diğer cihazların kaderi hakkındaysa şimdilik bir bilgi yok.

Android TV, Android Lollipop'u temel aldığı için geliştiricilerin uygulamalarını ona uyarlaması, Google TV'ye uyarlamaya kıyasla çok daha kolay oluyor. Android TV için ilk büyük başarı, Sony'nin CES'te yaptığı duyuruda gelecekteki Smart TV'lerinin Android TV'yi içereceğini söylemesiydi. Google, bir blog gönderisinde daha fazla Android TV için Sharp, Huawei ve Razer ile anlaştığını da söylüyor.

Google TV, hantal arayüzü, iyi uygulama sayısının yetersizliği ve tam QWERTY klavyeli, garip uzaktan kumandalarıyla tam anlamıyla başarısız olmuştu. Android TV ise TV izleme deneyiminizi ele geçirmek yerine, akış içeriğine ve tanıdık uygulamaları ekranınıza getirmeye odaklanıyor.