BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,79
ALTIN 2.441,04
HABER /  GÜNCEL

Gökçek'e bir darbe daha! Geçen ay maaşları ödedi dün görevden alındı

Melih Gökçek'in bürokratlarında görevden alınma sırası ASKİ Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu'na geldi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Tuna, kasanın bomboş olduğunu belirtip geçen ay personel maaşlarını ASKİ kasasından ödediğini açıklamıştı.

Abone ol

Melih Gökçek'in üst düzey bürokratları yeni Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna tarafından tek tek görevden alınırken koltuğunu kaybeden son isim 3 milyar lira bütçeye sahip ASKİ'nin Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu oldu.Tahiroğlu'nun görevden alınması, akıllara Başkan Tuna'nın yaptığı o açıklamayı getirdi. 

Daha önce 250 kişilik yönetim değişikliği listesini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sunduğu kulislere yansıyan Tuna’nın son değişikliği 3 milyar TL bütçeye sahip Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) ile ilgili oldu. Bu kapsamda ASKİ Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu görevinden alındı. Tahiroğlu’nun yerine ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Cumali Kınacı getirildi.

GEÇEN AY MAAŞLAR ASKİ KASASINDAN ÖDENMİŞTİ

Bu değişiklik geçen günlerde Başkan Mustafa Tuna'nın Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat'a yaptığı o açıklamayı getirdi. Büyükşehir Belediye'nin kasasının boş olduğunu, herkese borcu bulunduğunu belirten Tuna, "Geçen ay maaşları ödeyecek para yoktu. ASKİ'den alarak ödedik" demişti. 

ŞİRKETLERDE DE DEĞİŞİKLİK VAR

Kulislerde Tuna’nın Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketlerinde de büyük yönetim değişiklikleri yapacağı konuşuluyor. Mustafa Tuna Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir yıl süre verdiği Ankara fuar alanıyla ilgili de bu akşam saatlerinde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve ATO Başkanı Gürsel Baran ile bir görüşme yaptı.