BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,73
ALTIN 2.435,89
HABER /  GÜNCEL

Gizem Akdeniz cinayetinde karar

Akrabası olan kızla evlendirilmediği için onun kız kardeşi Gizem Akdeniz'i öldüren Süleyman Akdeniz'e verilen ceza belli oldu.

Abone ol

ADANA'da akrabası 6 yaşındaki Gizem Akdeniz'i bıçakladıktan sonra yakarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 25 yaşındaki Süleyman Akdeniz, 'kendini savunamayacak çocuğa karşı canavarca hisle öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu, 'hürriyeti alıkoymaktan' da 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

BIÇAKLAYIP YAKMIŞTI

Adana'nın Seyhan İlçesi Tellidere Mahallesi'nde yaşayan Hatice ve Mustafa Akdeniz çiftinin 4 çocuğundan en küçüğü 6 yaşındaki Gizem Akdeniz, geçen yıl 27 Nisan'da iddiaya göre, akrabası Süleyman Akdeniz tarafından pikniğe gitme bahanesiyle götürüldüğü ormanlık alanda bıçaklandıktan sonra üzerine benzin dökülüp yakılarak öldürüldü. Ablasıyla evlenmesine izin vermeyen ailesinden intikam almak için Gizem'i öldürdüğü ileri sürülen Süleyman Akdeniz hakkında, 'hürriyetinden yoksun kılma, cinsel istismar, cinayet' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.gizem.20150213135517.jpg

DAVA, GÜVENLİK GEREKÇESİYLE MANİSADA GÖRÜLDÜ

Dava, güvenlik gerekçesiyle Manisa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne alındı. Kentteki ilk iki duruşmada suçlamayı kabul etmeyen, cinayeti 'Kürt Kerim' olarak bilinen bir çete liderinin adamlarının işlediğini ve kendisinin sadece Gizem'i onlara götürdüğünü öne süren Süleyman Akdeniz, bugün karar duruşmasına çıktı. Savcının mütalaasını okumasından sonra son sözü sorulan sanık suçsuz olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti sanık Süleyman Akdeniz'i 'kendini savunamayacak çocuğa karşı canavarca hisle öldürmekten' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu, 'hürriyeti alıkoymaktan' da 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. 'Cinsel istismar' suçlamasından ise ceza verilmedi. Süleyman Akdeniz, Manisa E tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

SORGUSUNDA NELER SÖYLEMİŞTİ?

Tutuklanan Süleyman Akdeniz, sorgusunda şunları söylemişti:

"Gamze'den ayrıldıktan sonra içimde aileye karşı kin ve nefret büyüdü. Gizem olmasaydı dahi aileden birilerini öldürecek veya yaralayacaktım. Olay tarihinde ailemi arkadaşıma ait 01 AZY 90 plakalı otomobille Çobandede mevkiinde pikniğe götürdüm. Ailemi bıraktıktan sonra eve döndüm. Mahalle girişinde Gizem, arkadaşlarıyla oynuyordu. Gizem'i yanıma çağırarak 5 lira kağıt para verdim. Yakındaki bakkaldan kola almasını istedim. Gizem gidince, arabanın yedek lastiğini çıkartıp, evin merdivenlerine bıraktım. Gizem'in evinde kimse olmadığını bildiğimden öldürme fikrini düşündüm. Evdeki koli bandını arabaya koydum. Gizem gelince 'Pikniğe götüreceğim' diyerek kandırdım. Arabanın arka koltuğuna oturdu. Yol üzerindeki akaryakıt istasyonundan pet şişeyle 7-8 liralık benzin aldım. Sonra çocuğu nereye götüreceğimi düşündüm. Kabasakal Mezarlığı aklıma geldi. Oraya gittik. Uçurum var mı diye sağa sola baktım.

"ÜZERİNE BENZİN DÖKÜP YAKTIM"

Uçurum görmeyince yeşillik bir alan vardı, oraya götürdüm. Gizem'e pikniğe geldiğimizi söyledim. Çünkü Gizem, ailemin pikniğe gittiğini biliyordu. Gizem'i kucağıma alıp, yamaçtan yeşillik alana indirdim. Yanıma aldığım koli bandıyla ellerini bağladım, ağzını da aynı bantla kapattım. Cebimdeki bıçağı çıkarıp, vurdum. Bıçağı nereye vurduğumu görmedim, çünkü gözlerim kapalıydı. Gizem yere düştü, bir iki adım sekti. Üzerine benzin döktüm. Kibritle ateşe verdiğimde çığlıklar atmaya başladı. Arabanın yanına gittim, 20- 25 dakika bekledim, orada ağladım. Daha sonra gittim. Olayda kullandığım bıçağı cebimde unutmuşum. Çobandede'ye gittim, oradaki duvarın deliğinden içeri attım. Gizem'e karşı herhangi bir cinsel davranışta bulunmadım. Herhangi bir tecavüz girişimim olmadı."