BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,77
ALTIN 2.399,64
HABER /  GÜNCEL

Gidin IŞİD'le savaşın burası Türkiye

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın Genel Kurul'daki konuşması Kobani eylemiyle kesildi.

Abone ol

İstanbul Barosu Genel Kurulu'nda konuşması "Kobani" eylemi ile kesilen Baro Başkanı Doç. Dr. Ümit Kocasakal, "Evet, Ayn el-Arap’ta yaşananlar bizi de üzüyor. Ama bu duyarlılığı Hocalı’da da gösterelim, Türkmenler’de de gösterelim. Her yerde gösterelim” ifadelerini kullandı.

İstanbul Barosu Genel Kurulu İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde başladı. Yönetime yeniden aday olan Doç. Dr. Kocasakal’ın kürsüde yaptığı konuşma, bir grup avukatın "Kobani" eylemi ile kesildi.

HER YER KOBANİ HER YER DİRENİŞ

Özgürlükçü ve Demokrat Avukat Grubu üyesi bir grup avukat "Polis devletine hayır", "Kobani’de düşene dövüşene selam", "Her yer Kobani her yer direniş", "Geziden Kobani’ye bu direniş bizim", "Hasta tutsaklar serbest bırakılsın", "Baro kadın cinayeti davalarına müdahil ol" şeklinde pankartlar açarak sloganlar attı.

GİDİN IŞİD'LE SAVAŞIN

Eyleme tepki gösteren diğer kişilerden "Ne mutlu Türkün diyene", "Gidin IŞİD'le savaşın gidin burası Türkiye" sesleri yükseldi.

Konuşması yarıda kesilen Kocasakal, kürsüde eylemin bitmesini bekledi. Ardından Kocasakal, "Evet değerli meslektaşlarım lütfen herkes yerini muhafaza etsin. Evet arkadaşlar lütfen tamam gerekli şeyi yaptınız" diye konuştu.

Eylem ardından konuşmasına devam eden Kocasakal eylemcilere atıfta bulunarak, "Evet, Ayn el-Arap’ta yaşananlar bizi de üzüyor. Ama bu duyarlılığı Hocalı’da da gösterelim, Türkmenler’de de gösterelim. Her yerde gösterelim” şeklinde konuştu.