BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.439,83
HABER /  GÜNCEL

Gezi ile 17 Aralık arasında organik bağ iddiası!

Gazeteci Süleyman Özışık 17 Aralık operasyonları ile Gezi eylemleri arasında organik bağ olduğunu iddia ederken Ekrem Dumanlı'nın siyasete hazırlandığını söyledi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Kanal A ekranlarında Apolitik'te gündemi yorumlayan gazeteci Süleyman Özışık 14 Aralık operasyonuyla ortaya çıkan tabloyu yorumladı.

Özışık, 17 Aralık operasyonlarının Gezi'nin devamı olduğu iddiasını dile getirdiği programda iki girişim arasında çok çarpıcı ortak noktalar olduğunu söyledi. Özışık, ayrıca Zaman'ın yayın müdürü Ekrem Dumanlı'nın siyasi lider olarak sahne almak istediğini iddia etti.

17 ARALIK İLE GEZİ ARASINDA ORGANİK BAĞ İDDİASI!

Özışık, 17 Aralık operasyonu ile Gezi Parkı protestoları arasında bağlantı olduğunu iddia eden Özışık, Gezi eylemleri ile hedef alınan dev projelerin 17 Aralık operasyonunda da hedef alındığını söyledi. 3. Havalimanı, 3. Köprü, Kanal İstanbul gibi projeleri yüklenen iş adamlarının 17 Aralık'ta gözlatına alınmak istendiğini söyleyen Özışık, Gezi'nin de bu iş adamlarının yüklendiği dev projeleri hedef aldığını hatırlattı.

"EKREM DUMANLI SİYASİ LİDER OLARAK HAZIRLANIYOR"

Zaman gazetesinin tepe ismi Ekrem Dumanlı'nın gözaltına alınırken cemaate yakın milletvekilleri ile verdiği fotoğrafı değerlendiren Özışık asıl amacın Dumanlı'yı siyasi lider getirmek olduğunu iddia etti. AK Parti'den istifa eden bağımsız milletvekilleri İdris Bal ve İdris Naim Şahin'in parti kurmalarına rağmen lider vasıflarına sahip olmadığını kaydeden Özışık, "ikisini toplasan bir lider etmezken bu kadar cafcaflı bir şekilde şov yaparak ekranala çıkmanın nasıl bir mantığı olabilir?" diye sordu.

Bal ve Şahin'in gözaltı esnasında Ekrem Dumanlı'nın koluna girerek polis aracına kadar eşlik ettiğini hatırlatan Özışık buradaki asıl amacın Dumanlı'yı bir siyasi lider olarak parlatmak olduğunu savundu. Eski cemaatçi Latif Erdoğan'ın bu yönlü açıklamalarına da dikkat çeken Özışık "Ekrem Dumanlı'nın bir hedefi var o da siyaset" dedi.