BIST 8.887
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.239,15
HABER /  GÜNCEL

Germanwings'in yardımcı pilotu: Herkes adımı duyacak

Fransız Alpleri'nde Salı günü Germanwings şirketine ait Airbus uçağını kasıtlı olarak düşürdüğü tahmin edilen yardımcı pilot Andreas Lubitz'in eski sevgilisine "Bir gün herkes adımı öğrenecek" dediği öne sürüldü.

Abone ol

Fransız Alpleri'nde Salı günü Germanwings şirketine ait Airbus uçağını kasıtlı olarak düşürdüğü tahmin edilen yardımcı pilot Andreas Lubitz'in "Bir gün herkes adımı öğrenecek" dediği öne sürüldü.

150 kişinin bulunduğu uçakta kurtulan olmamıştı.

Eski kız arkadaşı Alman Bild gazetesine yaptığı açıklamada, Lubitz'in geçen yıl kendisine "Bir gün tüm sistemi değiştirecek bir şey yapacağım. Herkes adımı öğrenecek ve unutmayacak" dedi.

Hostes olan ve geçen yıl Lubitz'le beş ay uçan 26 yaşındaki kadın, "olayı duyunca şoke olduğunu" söyledi:

"Eğer Lubitz uçağı kasıtlı olarak düşürdüyse, bunu sağlık sorunlarının Lufthansa'da pilot olma hayallerinin gerçekleşmesine izin vermeyeceğini anlaması nedeniyle yapmıştır."

Uçağın kara kutusundaki ses kayıtları, 28 yaşındaki Lubitz'in kapıyı kilitleyerek o an dışarıda olan kaptanı kokpite sokmadığı ve intihar ettiğine işaret ediyor.

Alman savcılar, psikolojik sorunları olduğu belirtilen Lubitz'in evinde, tedavi gördüğüne dair belgeler bulunduğunu, yardımcı pilotun hastalığını gizlediği ve olay günü raporlu olduğunu söyledi.

Sevgilisi, Lubitz'ten "hastalığının artık çok belirgin olmaya başlaması" nedeniyle ayrıldığını belirterek "Sürekli kabus görüyordu. Bazen, 'düşüyoruz' diye bağırarak uyanıyordu" dedi.

"Bunun bir terör saldırısı olduğu kuşkusu yaratan hiçbir şey yok" diyen Savcı, olayın bir intihar sayılıp sayılamayacağı yönündeki bir soruya ise "İnsanlar genellikle tek başlarına intihar eder, ben buna intihar demiyorum" yanıtını verdi.

Luftansa'ya ait Germanwings Havayolları'na ait Airbus 320 tipi uçak İspanya'nın Barcelona kentinden Almanya'nın Düsseldorf şehrine gidiyordu.