BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,75
ALTIN 2.435,77
HABER /  POLİTİKA

Gerilla da asker de ölmesin!

DTP askeri operasyonlardan rahatsız. Teröristlere 'gerilla' diyen DTP milletvekili Şerafettin Halis askere yüklendi.

Abone ol

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, son dönemlerde düzenlenen operasyonların barışa açılan yolu sabote etmeye yönelik olduğunu savundu.

Şerafettin Halis, Tunceli'de parti il binasında düzenlediği basın toplantısında, son günlerdeki operasyonlar hakkında konuştu.

Halis, Tunceli ve bölgesinde son dönemde, güvenlik güçleri tarafından sürdürülen operasyonların açılıma zarar verdiğini ifade etti. Halis, "Bölgemizde, Dersim coğrafyasında binlerce asker ile operasyon yapılıyor. Biz biliyoruz ki, her operasyon yeniden ölüm demek, yeniden yoksulun sofrasından çalınmış lokma demektir. Herkes barışı ararken bu operasyonlar kesinlikle barışa atılmış adımın sabote edilmesi demektir." dedi

Konuşmasında Milli Güvenlik Konseyi'nde çıkan kararlara da değinen Halis, MGK'nın açılım yönünde karar almasına rağmen, ardından tekrar bölgede operasyonların başlamasının samimiyetsizliğin göstergesi olduğunu kaydetti. Halis, şöyle konuştu: "Kürt sorununun çözülmesi ve açılımın bir sonuç bulması için devlet ve birimlerinin 'son terörist vuruluncaya dek' nakaratından vazgeçmesi gerekiyor. Sorunun adı ulusal ve siyasal sorunu olarak adlandırılmadıkça açılım bir sonuç vermez. Çünkü, sorun terör sorunu olarak görülüyor. Ölenlerin halk çocuğu olduğunu, gerillasıyla askeriyle ölümlerden sonra ciddi bir acının yaşandığını, anaların gözyaşı dökmemesi için operasyonların durdurulması gerekiyor."