BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Gerçeği 24 yıl sonra öğrendiler

Samsun'da evli çift 24 yıl sonra gelen seçmen bilgi kağıdıyla sarsıldı. Gelen evrak hayatlarını alt üst etti.

Abone ol

Samsun'da doğum sonrasında çocukları 'öldü' denilerek gönderilen Ordulu Kılıç ailesi, 24 yıl sonra çocuklarının yaşadığını öğrenince şoke oldu.

Bebeklerinin ölüsünü istediklerinde 'çöpe attık' denildiğini ileri süren aile, kızlarının yaşadığını 24 yıl sonra ikametlerine gelen seçmen bilgi kağıdıyla öğrendi.

HASTANEDE 1 HAFTA YATMIŞ

Yapılan araştırmalar sonrasında söz konusu belgelere baba Mevlüt Kılıç'ın ismi yazılarak farklı imzanın atıldığı belirlendi. Olaylar sonrasında baba Mevlüt Kılıç'ın Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne sözlü müracaatı sonucu yapılan incelemelerde doğum kayıt defterinde doğan çocuğun bir hafta hastanede yattıktan sonra çıkış yapıldığı, fakat kime teslim edildiğine dair kayıt bulunamadığı belirlendi.

ZAMAN AŞIMI

Konuyu mahkemeye taşıyan Mevlüt (62) ve Zülal Kılıç (57) çifti, Samsun 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne, nüfus kaydı çıkartıldığında kızlarının sağ olarak göründüğü, hastanenin 'öldü' diye bebeği kendilerine göstermediği ve verilmediği, nüfus kaydındaki çelişkiler nedeniyle çocuklarının sağ olabileceğini belirterek, konunun araştırılması talebinde bulundu. Bunun üzerine Samsun Cumhuriyet Savcılığı Soruşturma Bürosu, iddia edilen eylemlerle ilgili olarak suç tarihinde yürürlükte bulunan TCK'nın 102. maddesinde belirtilen zamanaşımı süresinin geçtiğinin anlaşıldığına karar vererek 'faili meçhul şüpheli ve şüpheliler hakkında kovuşturma yapılmamasına' karar verdi.

ACILI BABA KAÇIRANLARA NE SÖYLEDİ?

[PAGE]



SADECE BİZE GÖSTERSİNLER

Çocuğunun hayatta olduğuna inandığını ve kandırıldıklarını iddia eden baba Mevlüt Kılıç, "Bana çocuğumun öldüğünü söylediler. Fakat daha sonra doğum raporu düzenleyerek nüfusa kayıt yaptırılıyor. Buradan çocuğumun başkalarına verildiği ve hastane tarafından kandırıldığım kanaatindeyim. Çocuğumun hayatta olduğunu düşünüyorum. Çocuğum birine verildi. Çoğumu alanlara hiç bir şey söylemiyorum. Sadece bize göstersinler. Kızımın yerini, düzenini bozmak gibi bir niyetimiz yok. Gelsinler hep beraber oturalım, konuşalım. Başka bir şey istemiyoruz" diye konuştu.

Kız çocuk hasretlerini evlatlık alarak dindirmeye çalıştıklarını ve suçluların cezalandırılması isteyen anne Zülal Kılıç ise kızlarının bulunarak kendilerine gösterilmesini istedi.

HASTANEDEN AÇIKLAMA

Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Opr.Dr. Mithat Günaydın, söz konusu bebeğin hastane kayıtlarına göre nüfus kayıtlarında olduğu gibi yaşıyor göründüğünü söyledi.

24 yıl önce Zülal Kılıç'ın 7 aylık hamile olarak hastanelerine başvurduğunu belirten Başhekim Günaydın, "Doğum 7 aylık olarak gerçekleşmiş. Bin 100 gram olarak kız çocuğu dünya gelmiş. Bebeğin hastanemiz kayıtlarında ölmediği gözüküyor. 6 gün kadar hastanede yatmış ve taburcu olmuş. Ancak, o devirde bin 100 gram bebeğin yaşaması çok yüksek olmamakla beraber bizim kayıtlarımıza göre, o tarihte sağ olarak taburcu edilmiş" açıklamasında bulundu.