BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Genelkurmay o sloganı değiştirdi

Genelkurmay Başkanlığı, tartışma konusu olan "Güçlü Ordu Güçlü Türkiye" sloganını değiştirdi.

Abone ol

Genelkurmay güçlü ordu vurgusunun tonunu düşürdü.. Türkiye mi güçlü ordu mu tartışmalarına neden olan o afişe asker ince bir ayar çekti.

Genelkurmay Başkanlığı, 'Güçlü Ordu Güçlü Türkiye’ sloganı yerine ‘Güçlü Türkiye Güçlü Ordu’ sloganına yer verdi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın kuruluş yıl dönümünde hazırladığı afişte, ‘Güçlü Türkiye Güçlü Ordu’ sloganına yer verdi.

Genelkurmay Başkanlığı, geçen yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı sebebiyle ‘Güçlü Ordu-Güçlü Türkiye’ afişi hazırlamıştı. Bu slogan, kamuoyunda bazı tartışmaları da beraberinde getirmişti. ‘Güçlü Türkiye mi, Güçlü Ordu mu önce gelir’ polemiği yaşanmıştı.

BAKAN GÜNAY'DAN SADDAM ÖRNEĞİ

Genelkurmay Başkanlığı’nın geçtiğimiz yıl afişlerde yer alan sloganına Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’dan tepki gelmişti. Günay sloganı doğru bulmadığını söylemiş ve sloganın tersten okunması gerektiğini ileri sürmüştü. Günay, “Takdim ve tehir yanlış olmuş.  Bütünün adı Türkiye’dir. Türkiye güçlü olursa ordu, millet, devlet, meclis, hükümet, her şey güçlü olur. Güçlü ordular, güçlü olmayan halkını, yöneticilerini, sistemlerini koruyamadı. Saddam’ın ordusu güçlüydü ama Saddam’ı koruyamadı. İran ordusu da Şah’ı koruyamadı.Çünkü demokrasi yoktu, millet zayıftı, halka saygı yoktu” demişti.

BAŞBUĞ GEÇEN YIL BÖYLE SAVUNMUŞTU

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ise Zafer Haftasında yayınladığı mesajda, eleştirilere, “Güçlü ordunun güçlü Türkiye demek olduğunu ve Türkiye’nin üniter devlet yapısı konusunda TSK’nın taraf olduğunu” belirterek yanıt vermişti.