BIST 9.940
DOLAR 32,44
EURO 34,80
ALTIN 2.446,26
HABER /  DÜNYA

Gazze son dakika İsrail sivilleri bombaladı en kanlı katliam

İsrail Gazze katliamına hız kesmeden devam ediyor, en kanlı günlerinden birini yaşayan Gazze 'den İsrail sokaktaki halkı bombaladı.

Abone ol

Gazze en kanlı saldırılardan birine sahne oldu, gelen son dakika haberi göre İsrail savaş uçakları savaştan kaçan sokaktaki Filistin halkını bombaladı.

Gazze
sokaklarındaki sivilleri hedef alan İsrail çoğu çocuk en az 60 kişiyi öldürdü. Gazze'den gelen son dakika görüntüler katliamın boyutunun dehşet verici olduğunu gözler önüne seriyor.


Gazze 'nin Şecaiyye bölgesinde İsrail savaş uçakları saldırılardan kaçan sivilleri hedef alarak bir savaş suçuna imza attı. Gazze'deki savaş uçaklarının bombardımanında ilk gelen bilgilere göre en az 60 kişi öldü, 400'den fazla kişi yaralandı.

gazze-şucaiyye-katliami-1.jpg
GAZZE'DE İSRAİL PLANLI OLARAK SİVİLLERİ VURDU

Gazze'deki El Cezire muhabiri Şecaiyye bölgesine yönelik bombardımanın sadece binaları değil, kaçmaya çalışan sivilleri planlı bir şekilde hedef aldığını söyledi. Gazze'de Şecaiyye dışında Tuffah, Zetun ve Şaif bölgeleri de çok ağır bombardımana maruz kaldı.

GAZZE HALKININ ÖLÜMDEN KAÇIŞI (TIKLA GÖR)

Saldırıda yaralananlar Gazze Şifa Hastanesi'ne kaldırılırken morglarda yer kalmadı.

GAZZE SOKAKLARI PARÇALANMIŞ CESETLERLE DOLDU

Kudüs Tugayları Sözcüsü Ebu Ahmed ise Şecaiyye'de ölü sayısının 100'ü geçtiğini tahmin ettiğini söyledi.

Geceden bu yana Şecaiyye 1000'den fazla saldırı düzenlendiğini belirten Ebu Ahmed, "İsrail ordusu şu an sivillere sıfır mesafede duruyor. Eğer savaşmazsak sivillerin bölgelerine girip katliam yapacak. İsrail soykırım gerçekleştiriyor." diye konuştu.

gazze-şucaiyye-katliami-2-.jpg

Ebu Ahmet ayrıca, Şecaiyye ve Han Yunus’ta şiddetli çatışmalar olduğunu ve geceden bu yana en az 20 İsrail askerinin öldürüldüğünü belirtti.

BİR GAZETECİ DE ÖLDÜ

Şifa Hastanesi'ne gelen cesetlerin arasında bir de gazeteci, bir de sağlık ekibi üyesi bulunuyor. Halid Hamad ismindeki gazetecinin çalıştığı kurum henüz belli değil.

Sağlık ekibi üyesinin saldırıdan kurtulan arkadaşı İsrail'in kendilerini doğrudan hedef aldığını söyledi.

gazze-şucaiyye-katliami-3.jpg

AMBULANSLARA BİLE İZİN VERMİYORLAR

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra, İsrail'in Şecaiyye bölgesini kapalı askeri bölge olarak ilan ettiğini ve bölgeye ambulansların girişine izin verilmediğini söyledi. Kudra, Şecaiyye sokaklarında ulaşılamayan onlarca ceset olduğunu belirtti.

Kudra ayrıca 8 Temmuz'da başlayan İsrail saldırılarında şimdiye kadar ölen Filistinlilerin sayısının 400'ü, yaralı sayısının ise 3 bini geçtiğini söyledi.


HAMAS : İSRAİL KATLİAM YAPTI

Hamas'ın sözcüsü Sami Ebu Zuhri İsrail'in Gazze'nin Şecaiyye bölgesinde bir katliam yaptığını ve savaş suçu işlediğini söyledi.

Ebu Zuhri, "İsrail, uğradığı yenilgiye karşı sivillere yönelik saldırılarını yoğunlaştırıyor. Şecaiyye bölgesindeki evlerin çoğu uyarı vermeden sakinleri içindeyken vuruldu." dedi.

ATEŞKES YOK TESLİM OLMAK YOK

Hamas'ın bir diğer sözcüsü Fevzi Berhum ise İsrail'in Şecaiyye'de katliam yaptığını ve amacının halkın irdesini kırmak olduğunu söyledi.

Filistin direnişinin tüm gücüyle savaştığını ifade eden Berhum, "Ateşkes yok, teslim yok. İsrail şartlarımızı kabul edene kadar savaşacağız. Dünyayı kanımızla utandıracağız." dedi.

3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, Bahreyn'de bulunan Abbas, Gazze'de 60 kişinin öldüğü ve 420 kişinin yaralandığı Şecaiye katliamı sonrası, Abbas'ın, 3 gün yas ilan etti.

Filistin hükümet binalarında ve yurt dışı temsilciliklerinde bayrakların 3 gün boyunca yarıya indirileceği belirtilen haberde Abbas'ın, "Uluslararası toplum, İsrail saldırılarını durdurmak ve ateşkes için acilen devreye girmeli" ifadelerine yer verildi.

Abbas, ateşkes sağlanması için çıktığı Mısır, Türkiye gezisinden sonra Katar'da görüşmelerde bulunuyor.

İsrail ordusunun, bugün Şecaiye bölgesinde yaptığı katliamda en az 60 Filistinlinin öldüğü, 7 Temmuz'dan bu yana Gazze'ye yönelik devam eden saldırılarında ise hayatını kaybedenlerin sayısının 420'ye yükseldiği bildirildi.