BIST 9.919
DOLAR 32,43
EURO 34,80
ALTIN 2.450,91
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Gaziantep Günleri Macaristan'da başladı

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi ve Yunus Emre Kültür Enstitüsü'nün işbirliğiyle düzenlenen "Gaziantep Günleri" etkinliği Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de başladı.

Abone ol

GAZİANTEP, Enstitüde düzenlenen etkinliğe, Türkiye'nin Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hülya Yıldız, Yunus Emre Kültür Enstitüsü Müdürü Yakup Gül, Macar-Türk Dostluk Derneği Istvan Sızobo, Türk-Macar İşadamları Derneği Başkanı Suat Karakuş, Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'ndan (TİKA) temsilciler ile çok sayıda davetli katıldı.

Büyükelçi Fakılı, etkinliğe büyük destek veren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti. Gaziantepli olduğunu anlatan Fakılı, şöyle konuştu:
"Gaziantep çok eski bir şehir. 5 bin yıllık bir şehir. Çok zengin bir tarihi var. Çok çalışkan bir halkı var. Fransızlara karşı verdiği mücadele, Fransız işgaline karşı verdiği mücadele çok kahramanca bir mücadeledir. Bu yüzden Gaziantep'e 'Gazi' ismi verilmiştir. Gaziantep mutfağı da çok değerli bir mutfaktır."

Büyükşehir Belediyesi'ni temsilen katılan Hülya Yıldız da organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Katılımcılara Gaziantep mutfağının tadını çıkarmalarını isteyen Yıldız, onları Gaziantep'e davet etti.
Enstitü Müdürü Gül de enstitü hakkında bilgi vererek, yaptığı çalışmaları anlattı. Enstitünün her yıl Türkiye'den bir şehri tanıtmak için etkinlik düzenlediğini dile getiren Gül, bu yıl Gaziantep'i seçtiklerini söyledi.

Üç gün sürecek etkinlikte, baklava, katmer, Antep fıstığı ve kara üzüm misafirlere ikram edilirken, kutnu, yemeni, sedef, bakırdan yapılmış eserlerin tanıtımı da yapılıyor. Ayrıca, mozaik çalışmasının uygulamalı olarak yapıldığı etkinlikte, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösteri sundu.

Öte yandan etkinlikte, Zeugma Mozaik Müzesi'nde bulunan eserler ile Gaziantep'i anlatan fotoğrafların sergisi de yapıldı.