BIST 9.789
DOLAR 32,59
EURO 35,01
ALTIN 2.450,50
HABER /  GÜNCEL

Gaziantep Belediyesi Nizip Çayı'nı tertemiz yapacak

Atık suların kirlettiği Nizip Çayı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleri ile artık tertemiz akacak.

Abone ol

20 yıldır Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalardan çıkan atık suların kirlettiği Nizip Çayı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleri ile artık temiz akacak. Adaklı ve Salkım köylerinin yanı sıra birçok köyü de kapsayan Nizip Çayı, yapılan altyapı çalışmalarıyla eski görüntüsünden kurtulacak.

FATMA ŞAHİN GÖREVE GELİR GELMEZ NİZİP ÇAYI'NA EL ATTI

Göreve gelir gelmez Nizip Çayındaki kirliliğe el atan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, proje ve ihale süreçlerini hemen başlattı. Proje kapsamında 1600 mm. çapında koruge boru döşenerek Başpınar Organize Sanayi Bölesin’nden gelen atıksu bu borularla deşarj edilecek. Böylece Nizip Çayı’nda sadece temiz su akacak ve bölge halkı Nizip Çayı’ndaki sulardan bahçelerini rahatlıkla sulayabilecekler.

BÖLGEYE 10 MİLYON TL'LİK YATIRIM!

Bölgeye toplam 10 milyon TL’lik yatırım yapıldığını belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Latif Karadağ, “Yaptığımız çalışmalar ile 1600’lük borularımızı yerleştirdik. Birinci etapta kalan 1 kilometrelik kısım tamamlanınca bu bölgedeki atıksular çaya karışmayacak ve buradaki pınarlardan çıkan sular çaya akacak. Bölgede bulunan köy halkı da daha sağlıklı meyve ve sebze elde etmiş olacak. Makinalarla çayın dip temizliğini de yapacağız. Bundan böyle Nizip Çayı’nda yine eskisi gibi tertemiz su akacak” diye konuştu.

YAPIM ÇALIŞMALARI SON SÜRAT DEVAM EDİYOR

nizip-cayinda-calisma-(5).jpg

nizip-cayinda-calisma-(8).jpg
Karadağ, bu yaz mevsiminin sonunda tamamlanan Adaklı-Salkım- Tatlıcak kesiminde Nizip Çayı’nda temiz su akışının sağlanacağını ve bölge halkının rahat bir nefes alacağını kaydetti. Karadağ, Tatlıcak, Adaklı, Kıratlı, Çanakçı köylerinde içme suyu ve yol yapımlarının da devam ettiğini aktardı.

nizip-cayinda-calisma-(10).jpg 
20 YILDIR KİRLİ AKIYOR!
KİMSE TEMİZLEMEYE YANAŞMAMIŞ!

Adaklı Köyü halkından Hasan Deniz ise 20 yıldır kirli akan Nizip Çayı’nı hiç kimsenin temizlemeye yanaşmadığını ifade ederek, “Sağ olsunlar Başkan Fatma Şahin ve ekibi gelip bu işe el attılar. ‘Bu köy ve insanlar bizim, bu vatan bizim vatanımız’ diyerek sahip çıktılar. Geçmişte hatırladığım kadarıyla 30–40 kişi kanser hastalığında vefat etti. Bu projeyi yapan ve katkı veren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

nizip-cayinda-calisma-(13).jpg 

VATANDAŞTAN ŞAHİN'E TEŞEKKÜR

Adaklı Köyü Muhtarı Mustafa Taşçı da “Fatma hanım başkan olmadan köyümüze geldi ve sorunu yerinde gördü. Başkan olur olmaz da konuya el attı. Şu an çalışma devam ediyor. Bu çalışma bitince bölgemizde yeniden meyve üretimi başlayacak. Her konuda yanımızda olan Fatma Şahin Hanımefendi ve ekibine bölge halkı adına teşekkür ediyorum” dedi.